"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

eleven − eight =

2 + seven =

Spune-mi în ce tip de familie va crește un copil, ca să-ți spun cine va deveni în viață. Ce înseamnă familie sănătoasă și familie nesănătoasă, aflați de la psihoterapeutul Gáspár György.

Greșelile le care sunt expuși membrii familiei

Potrivit psihoterapeutului român Gáspár György, dacă într-o familie sănătoasă responsabilitatea părinţilor este să asigure a protecţiei şi a siguranţei copiilor, într-o familie nesănătoasă cel mic este cel care are grijă și le oferă protecție părinților.

Mesajele sunt foarte clare într-o familie sănătoasă, pe când într-una nesănătoasă sunt mereu confuze și interpretabile.

De câte ori nu vi s-a strâns inima când ați văzut un copil rușinat și amenințat? Acesta face parte dintr-o familie nesănătoasă, în timp ce micuțul care crește într-o familie sănătoasă este mereu iubit, chiar dacă face și greșeli.

Emoțiile vă sunt tolerate?

Atunci aveți o familie sănătoasă. Dacă ați fi trăit într-una nesănătoasă, tot timpul ați fi fost judecați, criticați și respinși. Nu în ultimul rând o familie sănătoasă înseamnă înțelegere, iar una toxică se traduce prin haos și extrem de multă rigiditate.

Felicia Iederă

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.