"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

four × 2 =

17 − 15 =

Cu sute de ani în urmă, oamenii se temeau că luciul misterios al oglinzilor îți poate fura sufletul, însă odată cu trecerea timpului, oglinda a devenit un obiect banal, pe care îl folosim zi de zi, dar a păstrat un strop de magie pe care nu și-l va pierde niciodată.

Conform principiilor feng-shui, fiecare obiect și locșor din casă are propria energie și contribuie la starea de bine sau de rău. Oglinzile nu fac excepție, dimpotrivă, ocupă un loc foarte important în economia locuinței printre adepții invatamintelor feng-shui.

Superstițiile au început cu secole în urmă, când strămoșii noștri încercau să-și explice circumstanțele misterioase sau evenimente prin cunoștințele dobândite de-a lungul timpului. Oglinzile au fost considerate drept “instrumente ale diavolului”, “capcane” ale sufletului, vestitoare ale evenimentelor viitoare, portaluri către o altă dimensiune sau surse de ghinion.

În credința populară româneacă există foarte multe superstiții, cu privire la rolul pe care oglinda îl joacă în viața omului.

Să vedem care sunt acestea:

În credința populară, oglinda reflectă adevărul, sinceritatea, conținutul inimii și al conștiinței. Oglindă intactă poartă semnul armoniei, al uniunii conjugale spre deosebire de oglindă spartă care conduce spre ideea despărțirii sau al ghinionului.

Oglinda curată este semn al purității, fiind una dintre emblemele Fecioarei Maria. În același timp, oglinda deformată sau murdară induce spre păcat.

O superstiție a oglinzii se referă la faptul că vârstnicii acoperă toate oglinzile din casă când are loc un deces. Aceștia susținând că sufletul celui adormit va rămâne captiv, dacă oglinzile nu sunt acoperite și se va plimba mereu între cele două lumi.

Altă superstiție face referire la fetele nemăritate care dacă iau lumânarea de cununie a unei femei căsătorite și o oglindă, apoi se duc la miezul nopții lângă o apă, în oglindă le va apărea sortitul.

Ce fel de oglinzi e bine să ai în casă și unde trebuie acestea așezate?

Credințele vechi spun că cele mai puternice oglinzi sunt cele rotunde sau ovale.

Oglinzile pătrate sau în colțuri se pare că aduc cearta în casă și nu este bine să le ții în dormitor sau în sufragerie.

Dacă vrei să alungi ghinionul, pune o oglindă mare în hol. Dacă spargi o oglindă, îngroapă cioburile în pământ, să scapi de cei 7 ani de ghinion. Categoric, nu este indicat să îngropi cioburile în curte.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.