"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

twelve + 15 =

one × two =

Cunoscut ca o persoană ale cărei sfaturi au puternic efect în sufletul credincioșilor, papa Francisc a uimit pe cei prezenți cu incredibilele sale declarații pe care le-a avut în dimineața zilei de 2 ianuarie 2019 în Aula Paolo VI Vaticano. Iată cu ce a uimit Papa Francisc audiența.

I-a criticat pe falșii credincioși

La începutul acestui an, Papa Francisc a avut o uimitoare reacție și s-a ridicat împotriva falșilor credincioși despre care a spus că se roagă doar pentru a-și crea o imagine sau pentru a fi bine văzuți de cei din jur.

Iată ce a spus Papa Francisc despre aceste persoane: „Oamenii care merg la biserică în fiecare zi, stau acolo și apoi trăiesc cu ură față de ceilalți și vorbesc pe alții de rău sunt de toată rușinea: mai bine să trăiești ca un ateu, decât să fii un fals creștin. (…) Creștinul nu este cineva care își promite să fie mai bun decât alții: el știe că este un păcătos, la fel ca toți ceilalți.

Creștinul este pur și simplu omul care stă în fața revelației unui Dumnezeu ce le cere fiilor săi să-l cheme cu numele Tatălui, pentru a se lăsa reconstruit de puterea Sa și pentru a reflecta o rază a bunătății Sale în această lume atât de însetată de bine, aflată într-o lungă așteptare de vești bune”.

Suveranul Pontif a mers mai departe și a afirmat că Iisus păstrează distanța față de ipocriți, mărturisind că „Există oameni care sunt capabili să spună rugăciuni atee, fără Dumnezeu: o fac doar pentru a fi admirați de alți oameni. Rugăciunea creștină, în schimb, nu are nevoie de alți martori în afară de propria conștiință”. Adevărate vorbe de duh care trebuie respectate totdeauna.

Felicia Iederă

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.