"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

four × five =

20 − sixteen =

Aveți nevoie de un desert de lux, dar care totodată să-l puteți face foarte repede și fără prea multe complicații? Atunci este cazul să aflați o rețetă simplă și cu un gust pe care nu îl veți uita prea repede: choix a la crème cu vanilie. Iată ce trebuie să faceți.

Mod de preparare

Pentru a obține acest minunat desert, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Pentru aluat: 250 g făină, 150 g unt, 250 ml lapte, 50 g zahăr, 8 ouă, 1 praf de sare.

Pentru cremă: 250 g zahăr, 2 linguri cu făină, 750 ml lapte, 6 ouă, 2 pliculeţe zahăr vanilat zahăr pudră pentru décor.

Fierbeți laptele, împreună cu untul, zahărul și praful de sare, la foc mic. Atunci când veți observa că începe să clocotească, adăugați toată făina și amestecați foarte repede, până veți observa că acea cocă formată se strânge în mijlocul vasului ca o bilă. Dați jos de pe foc și amestecați până când aluatul se răcorește.

Adăugați ulterior ouăle, amestecând continuu. Puneți grămăjoare la distanță unele de altele pe o tavă unsă și dați la copt pentru un sfert de oră. Separat, frecați gălbenuşurile cu 175g de zahăr şi două linguri cu făină, apoi turnați peste ele laptele fiert cu zahărul vanilat şi lăsați să fiarbă, la foc mic, amestecând până se îngroaşă.

Lăsați la răcit, apoi adăugați albușurile pe care le bateți spumă cu restul de zahăr. Tăiați un capac al fiecărei biluțe de aluat și umpleți cu crema de vanilie, apoi așezați capacul la loc. Decorați cu zahăr pudră.

Felicia Iederă

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.