"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

În 2013, The New York Times îl numește pe Michio Kaku unul dintre cei mai deștepți oameni din New York.

loading...

Un fizician american de origine japoneză a efectuat o serie de studii în domeniul găurilor negre și a accelerării expansiunii Universului și a devenit fondatorul teoriei corzilor, recunoscut ca model de bază al fizicii.

Omul de știință are opt cărți cel mai bine vândute

Kaku este un profesor de renume mondial: este profesor de fizică teoretică la Universitatea din New York, călătorește mult în întreaga lume și a vorbit despre viziunea sa asupra viitorului.

În cartea “Fizica viitorului”, scrie că educația se va baza pe tehnologii și gadget-uri de Internet cum ar fi Google Glasses.

Ce alte schimbări globale vor apărea în domeniul educației?

– Cel mai important lucru este că studiul nu va mai avea la bază memorarea. Foarte curând, calculatoarele și ochelarii Google Glass s-au transformat în lentile mici, oferind posibilitatea de a descărca toate informațiile necesare. Există deja ochelari de realitate augmentați care au o astfel de funcție.

Prin urmare, într-un an sau doi, elevii, la examene vor putea căuta cu ușurință răspunsuri la întrebări pe Internet: este suficient să clipească și vor apărea informațiile necesare.

Pe de o parte, nu va fi necesar să supraîncărcați creierul cu cunoștințe inutile, procentul principal din care, după cum arată practica.

Pe de altă parte, pentru a obține un adevărat succes, trebuie să dezvolți acele abilități inaccesibile pentru roboți: creativitate, imaginație, inițiativă, abilități de conducere.

Societatea se mută treptat de la o economie de mărfuri la una intelectuală și creativă

Rezerva mentală eliberată este reorientată spre dezvoltarea abilității de a gândi, de a analiza, de a argumenta și, în final, de a lua deciziile corecte.

În acest caz, nu va fi nevoie de examene și de profesori?

Bineînțeles că vom deveni mai autonomi, ne vom lua mai multă responsabilitate pentru viețile noastre și, în consecință, nu vor fi necesare “agenții de reglementare”.

Oamenii vor începe să se formeze, mai mult, realizând, în realitate, de ce cunoștințe au nevoie.

Și dacă este necesară o consultare, ei o vor primi, de exemplu, pe peretele “inteligent”. Foarte curând, astfel de dispozitive bazate pe tehnologii de inteligență artificială vor fi localizate peste tot: în apartamente, birouri, pe străzi. Va fi suficient să vă apropiați de perete și să spuneți: “Vreau să vorbesc cu un profesor de biologie”. Și apoi un om de știință va apărea pe perete și vă poate oferi toate informațiile de care aveți nevoie.

Un astfel de sistem va fi aplicabil nu numai în domeniul educației, ci și în alte domenii: medicină, drept, proiectare, psihologie etc.

Desigur, vor fi necesari experți reali, cum ar fi chirurgii, dar problemele simple pot fi rezolvate practic.

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.