"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

4 × three =

three × two =

Să nu uităm nicicând să iubim trandafirii, spune un vechi și adorat refren. Dar oare câți dintre noi știm cu adevărat cum se îngrijește un trandafir japonez pentru a ne bucura de frumusețea pe care ne-o dă în schimb? Iată sfaturi care vă vor fi de un real ajutor.

Așezați planta întotdeauna la lumină

Pentru ca trandafirul japonez să se desfate cu florile sale, este esențial să fie așezat întotdeauna la lumină. Dacă nu veți face acest lucru, planta se va ofili în scurt timp și în final, va muri. De asemenea, trebuie să știți că trandafirului japonez îi plac extrem de mult apa, așa că nu trebuie să uitați să-l udați.

Iar pentru asta, trebuie să vă asigurați că ghivechiul în care este pus are și un sistem bun de drenaj a apei în exces. Potrivit specialiștilor, dacă nu primește atâta apă cât are nevoie, acesta se poate îmbolnăvi repede.

Mai mult decât atât, dacă nu va fi udat, trandafirul japonez nu va înflori. De aceea, trebuie să rețineți că vara acesta va fi udat zilnic.

Totodată, solul în care acesta va fi introdus trebuie să fie plin de sustanțe nutritive, iar pământul schimbat odată la doi ani. Nu în ultimul rând, pentru ca planta să se dezvolte așa cum trebuie, trebuie să îi scurtați periodic ramurile, cel mai indicat fiind primăvara, în lunile februarie-martie.

Felicia Iederă

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.