"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

5 × 3 =

5 + 6 =

Agheasma Mare trebuie cinstită cum se cuvine și dusă acasă pentru a ocroti întreaga familie. Iată cum trebuie să păstrați apa de la Bobotează…

Se pune lângă icoane

Potrivit tradiției, Agheasma Mare se va ține întotdeauna lângă icoane, pentru că este considerată un har divin, cu proprietăți miraculoase, de mare ajutor pentru cei aflați în suferință, fiind recomandată atât pentru liniștea sufletului cât și pentru binecuvântare.

Agheasma Mare se păstrează doar în sticle uscate, cu o ramură de busuioc sfințit, vegheată de o icoană a Maicii Domnului sau a sfântului Ioan Botezătorul. Dacă e păstrată în recipient care nu e dezinfectat, apa capătă un iz neplăcut.

Când apa sfințită e adusă acasă, cu ea e bine să fie binecuvântată familia și animalele din casă. De asemenea, se va stropi casa și icoanele.

Când vă binecuvântați copiii, când este ziua lor de naștere sau când sunt bolnavi, este bine să le ungeți fruntea cu agheasmă și să vă rugați pentru ei. Din Agheasma Mare se va bea câte o gură dimineața, înainte să mâncați și vă veți curăța trupul și sufletul.

Felicia Iederă

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.