"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

15 + 10 =

8 − 2 =

Potrivit studiilor realizate de Organizația Mondială a Sănătății, numărul de cancere este într-o continua creștere, iar oamenii ar putea stopa apariția acestora dacă ar începe să aibă un stil de viață sănătos.

Dintre cele mai frecvente cancere, în România primează cancerul de colon, cel pancreatic, gastric și hepatic. Cel mai răspândit cancer digestiv este cel colorectal, dar și cel care răspunde cel mai repede la tratament. Iată cum depistați boala.

Ce simptome trebuie să vă dea de gândit

Potrivit specialiștilor, printre factorii care duc la apariția bolii se numără alimentele procesate care au un conținut crescut de nitrozamine și nitrozamide, dar și consumul exagerat de carnea roșie. În ceea ce privește simptomele bolii, ar trebui să vă dea de gândit atunci când observați că slăbiți, fără să țineți nici un fel de cură, vă lipsește pofta de mâncare, paloare și aveți sânge în scaune.

Oamenii de știință recomandă chiar și celor care nu au nici un fel de simptome dar au trecut de vârsta de 50 de ani, să își facă o colonoscopie. În cazul în care există rude gradul I care au avut această boală sau există o predispoziție, investigațiile trebuie făcute mai des.

Felicia Iederă

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.