"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

2 × 1 =

14 − 12 =

La mare căutare în perioadele reci de iarnă, căciulile și hainele de blană, mai ales dacă sunt deschise la culoare se pot păta destul de ușor.

loading...

Iată care sunt cele mai bune metode să le păstrați frumoase multă vreme.

Nu uscați lângă calorifer sau cuptor

Dacă v-a prins ninsoarea și purtați o căciulă sau o haină de blană, când ajungeți acasă tamponați ușor cu o lavetă din microfibră, apoi scuturați și în felul acesta firele de blană se vor așeza uniform. Sub nici o formă nu trebuie să uscați blana lâng calorifer sau cuptor ci doar în spații libere și calde.

Pentru a nu-și schimba forma, puneți căciula sau haina de blană pe umeraș. Aveți mare grijă de blană și în perioadele calde, când se recomandă să fie păstrată într-un sac de bumbac, în care introduceți substanțe naturale contra moliilor.

Pentru a păstra forma rotundă a căciulii, e biene să puneți în interiorul acesteia o față de pernă făcută ghem. În cazul în care observați că ați murdărit căptușeala de la căciulă cu grăsimea de pe păr, întoarceți pe dos și curățați ușor cu un burete îmbibat într-o soluție obținută din detergent lichid și apă, iar la final dați cu apă rece.

După ce se usucă, periați cu o perie moale. Dacă observați că blana s-a îngălbenit, puneți bicarbonat de sodiu amestecat cu sare și periați bine firele, apoi îndepărtați surplusul cu un uscător de păr.

Rezultatul va fi remarcabil.

Felicia Iederă

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.