"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

13 − two =

eight − 3 =

Potrivit ultimelor studii, ceaiul de mușețel scade procesul de deces cu un procent de aproape 29% în cazul femeilor. Iată ce beneficii uriașe are acesta asupra organismului. Veți rămâne surprinși ce efecte miraculoase poate avea.

Excelent antiinflamator

Potrivit oamenilor de știință, ceaiul de mușețel calmează durerile de stomac și tratează hipertensiunea, scade colesterolul, este un excelent antioxidant, antiinflamator și are excelente proprietăți anti-microbiene.

De asemenea, este recomandat în agitația nervoasă, insomnii, coșmaruri, iritații și inflamații la nivelul dinților, cefalee, dureri psihosomatice, dureri menstruale, crampe, spasme, gripă, rinită alergică, astm, indigestii, dureri abdoinale, ulcere gastrice și duodeale, flatulență, balonări și este remediul cel mai bun pentru a calma colicile la sugari.

Nu în ultimul rând, ceaiul de mușețel este util în iritațiile zonei genitale, iritații cutanate și eczeme, inflamațiile căilor respiratorii, hemoroizi, afte, ochi obosiți. Un alt rol important al său este că previne formarea mucozităților provocate de radioterapie și chimioterapie.

Pentru consumul intern, ceaiul de mușețel se prepare dintr-o lingură cu flori la 150 ml apă fierbinte. Se lasă la infuzat zece minute și se consumă trei căni pe zi. pentru gargară, lăsați la infuzat câteva flori uscate în 100 ml apă fierbinte, apoi lăsați la răcit. Pentru băi la șezut, se infuzează 5 grame flori la un litru de apă fierbinte.

Felicia Iederă

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.