"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

16 − 8 =

3 × 3 =

A trecut vremea meselor copioase de sărbători…

A venit momentul să trecem pe preparate light, cu care să dăm jos colăceii. Ce-ați spune de o ciorbiță de pui, ca la mama acasă? Iată rețeta unui preparat cu totul extraordinar!

Mod de preparare

Pentru a obține această minunată ciorbă de pui aveți nevoie de următoarele ingrediente: pulpe sau ciocănele de pui, două cepe, 2 morcovi, 1 ardei roșu, o țelină mică, 1 kg de borș, 1 legătură de pătrunjel, 2 legături de leuștean, 2-3 ouă (opțional), fidea sau tăiței (opțional), smântână (opțional), tarhon.

Puneți la fiert ciocănelele sau pulpele de pui și după ce se fierbe, curățați ușor carnea de pe oase. Într-o altă oală puneți la fiert morcovii, țelina și ardeii, toate tocate mărunt. Căliți ceapa până devine sticloasă apoi adăugați în oală și puneți și borșul, apoi lăsați să fiarbă. Când legumele devin moi se adăugă carnea curățată de pe oase.

Opțional se poate pune o mână de fidea sau de tăiței sau câteva ouă bătute. Când ciorba e gata, se pune pătrunjelul și leușteanul și se mai lasă să dea în câteva clocote, apoi se presară două lingurițe cu tarhon. Pentru un gust irezistibil, se adaugă smântână.

Felicia Iederă

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.