"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

three × four =

8 + six =

Ziua Sfântului Nicolae, numit și Făcătorul de minuni este una plină de tradiții și obiceiuri, păstrate de toată omenirea. Iată cum se sărbătorește 6 decembrie în lume.

loading...

În Germania, Moșul călătorește cu un însoțitor

Multe țări și-au păstrat propriile obiceiuri și tradiții de Sfântul Nicolae. Astfel, în unele culturi, Sfântul Nicolae călătorește cu un însoțitor care îl ajută. În Olanda, episcopul călătorește pe un vapor, sosind pe 6 decembrie și are la el o carte mare, din care află cum s-au purtat copiii olandezi în timpul anului.

Cei cuminți sunt răsplătiți cu daruri, iar cei obraznici sunt luați de asistentul său, Black Peter. În Germania, Sfântul Nicolae călătorește tot cu un însoțitor, cunoscut drept Knecht Ruprecht, Krampus sau Pelzebock, care vine cu un sac în spate și o nuia în mână. Las polul opus, micuții care sunt obraznici sunt pedepsiți cu lovituri de nuia.

În Danemarca, Moș Nicolae primește budincă de orez

La creștinii din Ghana, moșul care aduce daruri vine din junglă, în timp ce în Hawai, el coboară din barcă. În Danemarca, cel care aduce daruri cară un sac în spinare și este purtat de reni. Copiii pregătesc chiar o farfurie cu lapte sau o budincă de orez, în speranța că aceasta va fi mâncată de elfi, personaje despre care se crede că îl ajută pe aducătorul de daruri.

Dacă ungurii cred că darurile sunt aduse de îngeri, polonezii consideră că minunatele cadouri vin de la stele. De asemenea, în unele orașe și sate din Slovacia, Moş Nicolae (Svaty Mikulá) soseşte într-o trăsură trasă de un cal, iar copiii nerăbdători să îl vadă, ies pe străzi şi se unesc în coruri şi dansuri.

Felicia Iederă

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.