"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

4 × two =

13 − four =

Specialiștii afirmă la unison că unul dintre cei mai mari dușmani ai unei mașini este rugina.

Iată ce trebuie să faceți să țineți departe această problemă, mai ales iarna când procesul este accelerat de umiditatea crescută şi de sărurile de deszăpezire.

Spălați mașina cât mai des posibil

Potrivit specialiștilor, pentru a evita apariția ruginii pe caroserie trebuie să spălați mașina cât mai des posibil. În acest fel, caroseria va fi protejată de efectul sărurilor folosite la deszăpezire. Trebuie să fiți foarte atenți la partea de dedesubt a mașinii dar și la contururile de la aripi.

Mașina nu trebuie spălată decât cu produse profesionale, așa că trebuie să mergeți neapărat la o spălătorie auto. De asemenea, cel puțin odată la câteva luni trebuie folosită o ceară specială pentru caroserie.

Totodată, trebuie să fiți foarte atenți cum deschideți portiere sau vă așezați lucrurile în portbagaj, pentru că se poate zgâria sau lovi vopseaua. Nu în ultimul rând, mașina trebuie verificată periodic. Dacă odată pe săptămână se va uita un specialist, se va depista la timp problema și posesorul mașinii va fi scutit de cheltuieli prea mari.

Felicia Iederă

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.