"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

18 − twelve =

twenty + 9 =

Prepararea unei răcituri necesită respectarea întocmai a prescripțiilor din rețete. Orice încercare de inovare poat avea efecte nedorite.

loading...

Pentru răcitura de Miskolc (am descoperit că în Ungaria există o zonă denumită Carnavalul de Răcituri din Miskolk, cu multe unități de cazare preferate de către turiști), avem nevoie de următoarele îngrediente:

– o bucată de șoric;

– antricot;

– 5-6 căței de usturoi;

– 2 morcovi;

– 2 rădăcini de pătrunjel;

– 2 ouă;

– sare, piper, boia

Mod de preparare:

Se scoate osul de pe antricot și se înăbușă carnea. După ce carnea e preparată, se scoate din vas, se lasă la răcit și se taie felii, pe care le așezăm pe farfurii.

Se fierbe o bucată de șoric, bine curățată, împreună cu sare, piper boabe, 5-6 căței de usturoi, doi morcovi și două rădăcini de pătrunjel. Când șoricul este moale, se scoate zeama și se strecoară.

Această zeamă o punem la fiert împreună cu două ouă bine bătute și cojile lor, spălate și pisate. Zeama limpezită se strecoară în farfurii, peste feliile de antricot.

După ce s-au congelat se presară cu boia și piper pisat.

Un articol de Ileana Mlădinoiu

Sursa: “Tăiem porcul, cum îl preparăm?”, de Viorel Suciu și Gheorghe Szekely

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.