"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

twelve + 16 =

15 − 7 =

Seturile tip “Ceainic cu ceaşcă”, sau seturile Tea for One, așa cum sunt denumite de către iubitorii de ceai, se numără printre cele mai folosite accesorii pentru prepararea și servirea ceaiului.

Pe lângă aspectul practic, aceste seturi sunt și estetice, potrivindu-se în orice împrejurare.

Deși par niște accesorii de apariție recentă, aceste ceainice se folosesc  de peste 200 de ani şi au o istorie interesantă…

Primele seturi tip “Ceainic cu ceașcă” au apărut prin 1800 și erau formate dintr-un suport în care se punea o lumânare sau un recipient cu ulei, și un fitil.

Ceainicul era de dimensiuni mici, era aşezat deasupra suportului şi avea o capacitate ideală pentru o porție de ceai servit înainte de culcare.

Materialul din care se confecționau în acea vreme seturile era diferit de la o țara la alta.

Turcii şi ruşii le confecționau din metal, iar britanicii din material ceramic…

În secolul al XIX-lea, seturile Tea for One erau decorate cu motive florale asemănătoare celor ce se regăseau pe țesăturile la modă în acea perioadă.,  pentru că doamnele din acea epocă doreau să se asorteze până și cu ceainicele din care serveau ceaiul.

Astăzi, seturile Tea for One sunt compuse dintr-un ceainic, ceașcă, farfurie, capac şi, uneori, un infuzor din metal.

Capacitatea lor variază între 250 ml și 600 ml.

Majoritatea sunt realizate din porțelan și sunt decorate cu motive florale sau combinaţii vesele de culori.

Mulți iubitori de ceai colecționează seturi tip “Ceainic cu ceaşcă” în diferite stiluri și culori şi aleg să le folosească în funcție de starea dintr-un anumit moment…

Atunci când nu sunt folosite, seturile Tea for One pot fi superbe obiecte de decor, sunt o idee minunată de cadou, pe care orice persoană care iubește ceaiul ar dori să-l primească!

Un articol de Mihaela Iliescu

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.