"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

11 + thirteen =

1 × three =

Se știe că pietrele prețioase/semiprețioase provin din aceeași sursă, pământul, și că trec printr-un proces lung până ajung să le vedem în formele și culorile pe care le au.

Poate din cauza că ar fi fost folosite ca bijuterii încă din epoca de piatră sau a originii lor, cristalele, pietrele prețioase/semiprețioase gems și alte pietre sunt adesea considerate ca deținătoare a unui câmp energetic puternic.

Fiecare piatră este compusă din mici cristale care sunt constant în mișcare, emițând  vibrații energetice.

Prntre pietrele prețioase pe care ar trebui să le păstrăm cu noi se află…

Ametistul

Această piatră reduce stresul, dă claritate gândirii, ameliorează durerea, oferă protecție, înțelepciune.

Este cadoul perfect pentru un prieten aflat în doliu sau care trăiește o schimbare în viața sa, pentru insomniaci sau femeile aflate la menopauză.

Ametistul violet seduce definitiv multe persoane grație frumuseții sale uimitoare și a puterilor legendare presupuse a stimula precum și a calma ființa umană cu emoțiile acesteia.

Este o piatră semiprețioasă în clasificările de astăzi, iar pentru antici a fost o piatră prețioasă de valoarea diamantului.

De-a lungul istoriei, virtuțile speciale ale ametistului au fost acelea de a preveni beția, de a controla gândurile negative, a spori inteligența, creativitatea și pasiunea.

În fine, ametistul poate ajuta la asimilarea de idei noi și la punerea gândirii în acțiune, conducându-ne astfel la realizarea de proiecte.

Un articol de Ileana Mlădinoiu

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.