"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Vă e frică de incendii? Atunci ar trebui să știți că există un loc pe pământ unde acestea nu se pot produce. Este vorba de orașul Nuestra Senora de la Paz, capitala administrativă a Boliviei. Iată ce se întâmplă în acel loc.

Cel mai sigur oraș din lume

Potrivit specialiștilor, orașul Nuestra Senora de la Paz este considerat cel mai sigur oraș din lume din punct de vedere al prevenirii incendiilor. Motivul? Cantitatea de oxigen din aer, cu mare greutate poate susține un foc și asta pentru că orașul este situat la cea mai înaltă altitudine de pe Glob, respectiv 3600 de metri.

Chiar și așa, în orașul La Paz există un department de pompieri, însă aceștia cu greu își amintesc când au lucrat cu adevărat ultima dată. Mai mult decât atât, orașul se laudă permanent cu o temperatură medie de 10 grade Celsius, niciodată în istorie neînregistrându-se o temperatură de 0 grade Celsius.

PUBLICITATE

Cel mai mare incendiu din istorie a avut 142.000 de victime

Pe de altă parte, cel mai mare incendiu din istorie a avut loc în anul 1923 în Japonia, iar numărul victimelor s-a ridicat la 142.000 de suflete. Nenorocirea a plecat din cauza unui cutremur, iar pierderea această imensă de vieți omenești a avut loc după ce 38.000 de persoane care se aflau în centrul orașului au fost arse de un vârtej de foc.

Felicia Iederă

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]