"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

9 + five =

nine − 7 =

Să recunoaștem, prosoapele, odată ce au trecut câteva spălări peste ele, nu mai sunt la fel de pufoase ca la început, deși folosești detergent de bună calitate și chiar balsam de rufe…

Este enervant, știu, căci tu ai ales cele mai pufoase prosoape din magazin!

Din dorința de a le curăța cât mai bine,ai tendința să pui mai mult detergent în mașină decât este necesar. Însă,de obicei excesul de detergent nu este înlăturat în timpul procesului de clătire și rămâne în fibrele prosoapelor. Din acest motiv prosoapele devin aspre. Aceeași regulă se aplică și cu balsamul pentru rufe. Dacă este pus în cantitate potrivită înmoaie hainele,în exces le face să devină aspre.

Trucul!

Ei bine, cel mai simplu truc pentru a avea prosoape moi și parfumate este să le pui, înainte de spălare, la înmuiat în apă rece cu oțet alb (Proporția este de 3:1). Lasă-le peste noapte, apoi stoarce-le și spală-le la mașina de spălat, la 60 de grade. Încearcă să speli doar prosoape și să nu le mai amesteci cu hainele.

Uscarea la aer este cea mai bună variantă, mai ales dacă dispui de spațiu. Dacă le întinzi în casă acestea vor deveni rigide. Lumina soarelui este cea mai bună deoarece are un efect de albire care păstrează prosoapele albe strălucitoare și moi, iar razele UV ajută la distrugerea bacteriilor.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.