"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

four × 2 =

fifteen − twelve =

Puțini sunt cei care nu s-au bucurat la vederea unui tort uimitor. Chiar și așa, și mai puțini sunt cei care au reușit să guste din cele mai scumpe torturi din lume. Iată care sunt acestea.

Valoarea lui Pirates Fantasy s-a ridicat la 35.000.000 de dolari

Denumit, Fantezia Piraților, cel mai scumpe tort din lume costă 35.000.000 de dolari și a fost creat si decorat de Chef Dimuthu Kumarasinghe, de la Aitken Spence and Heritance Hotels & Resorts din Sri Lanka. Acesta are formă de corabie și prezintă zece straturi de gust diferit si decorat cu zece pietre pretioase diferite.

De parcă toate acestea nu ar fi fost de ajuns, printre pietrele prețioase se află și două dintre cele mai scumpe safire din lume Padmaraja sau Safirul Rege. Cât privește cele zece straturi, acestea au fost create din ingredintele cele mai fine, respectiv scorțișoară, zucchini, ignama mov, fulgi din nucă de cocos, fistic, rozmarin, alături de alune, ciocolată albă, brânză coaptă, ananas, mure coapte, lămâie și spumă de cocos.

Devorah Rose a costat 30.000.000 de dolari

Pe locul doi în topul celor mai scumpe torturi din lume se situează cel creat pentru Devorah Rose, redactorul șef al revistei Social Life. Opera de artă este îmbrăcată în ciocolată albă și marțipan și decorată cu smaralde, rubine, safire și diamante de 20 de carate. Interesant este faptul că tortul a fost prezentat în direct la reality-show-ului american Cake Boss.

Felicia Iederă

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.