"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

one × two =

two + 10 =

De ce să dați mulți bani pe o bucățică de pește afumat, chiar și dacă aceasta vă face cu ochiul, când puteți să-l preparați singuri, folosind o rețetă autentică, dobrogeană? Iată de ce aveți nevoie.

Mod de preparare

Puteți afuma orice fel de pește, de la macrou la scumbie, somn, crap, etc. Dar trebuie să țineți cont de un pont: cu cât peștele va fi mai mare, cu atât trebuie ținut mai mult la fum.

Eviscerați peștele și aruncați capul. Spălați bine la interior, îndepărtați pielița care se află în interiorul burții. Dacă este mare, desfaceți în file sau tăiați bucăți.

Puneți peștele în apă rece cu puțină sare și lăsați în jur de 30 de minute. Schimbați apa de câteva ori, până când observați că este foarte limpede.

Atenție!

Ca peștele să nu se înmoaie, nu folosiți niciodată apă caldă! Peștele se șterge ulterior cu prosoape de hârtie și se presară cu sare grunjoasă, neiodată, apoi se lasă la rece pentru 24 de ore.

Ulterior, spălați peștele cu apă rece și legați cu sfoară. Se lasă la zvântat o zi, la loc aerisit, apoi se afumă. Afumarea se poate face la rece, timp de o săptămână, la cald, timp de 6-7 ore sau combinat.

Pentru un gust desăvârșit, aruncați în jar dafin, cimbru, rozmarin, crenguțe de măslin. Gustul va fi unul desăvârșit.

Citește aici Cum să faci un ficat la tigaie ce ți se topește în gură!

Felicia Iederă

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.