"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

1 × 2 =

nineteen − six =

Tot mai multe persoane preferă să consume un smoothie hrănitor și gustos în locul micului dejun. Iată ce trebuie să faci ca să obții cea mai fină și cremoasă băutură.

Lichidele se pun primele în blender

Pentru ca smoothie-ul dumneavoastră să iasă ca la carte, puneți prima dată în blender lichidele, indiferent că este vorba de lapte de cocos sau lapte de soia, sau, pur și simplu, lapte simplu.

Atenție!

Dacă puneți prea mult lichid veți obține un smoothie prea moale, care nu va plăcea, cu siguranță. Peste lichide, puneți apoi zahărul, cacaua, mierea sau alte alimente. În acest fel se vor dizolva mai ușor și vor fi perfect incorporate.

Dacă vreți să folosiți frunze de salată, spanac, varză sau alte legume și acestea trebuie puse imediat după lichide pentru a fi pasate mai ușor de blender. Aveți însă grijă să îndepărtați codițele și nervurii groși. Iaurtul, smântâna și untul se pun imediat după verdețuri pentru a se omogeniza așa cu trebuie cu lichidele.

Toate fructele cu pulpă tare pe care doriți să le folosiți le veți pune peste ingredientele moi de la baza blender-ului. De asemenea, semințele, de la cele mici până la cele mari de dovleac se vor încorpora mai ușor dacă la bază sunt alimentele cremoase și cele lichide.

Ultimele într-un smoothie vor fi puse cuburile de gheață, dar și fructele congelate. Cu alte cuvinte, pentru a obține un smoothie perfect trebuie să țineți cont de ordinea corectă a alimentelor în blender.

Felicia Iederă

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.