"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

De cele mai multe ori câinele și pisica ne sunt cei mai buni prieteni în momentele grele ale vieții. În toată relația noastră cu aceștia, există și un moment când pare că nu mai putem să scăpăm de părul de pisică și de câine. Iată care sunt cele mai bune soluții.

Periați covoarele îninte de a folosi aspiratorul

Sigur că aspiratorul curăță tot ce aveți nevoie, dar în cazul părului de pisică și câine, înainte de a folosi acest aparat, e bine să periați covoarele. Faceți o soluție din apă și puțin balsam de rufe și aplicați cu pulverizatorul pe zonele pline de păr.

Periați bine, apoi puneți aspiratorul. Dacă aveți parte de o întâlnire neprevăzută sau musafiri nepoftiți, folosiți de urgență rolele de scame. De asemenea, nu uitați să periați zilnic animalul și astfel se vor reduce vizibil firele de păr de pe covoare.

PUBLICITATE

Un ajutor de nădejde este amidonul de porumb și bicarbonatul de sodiu. Presărați unul dintre aceste ingrediente pe covor și masați pentru ca pulberea să pătrundă cât mai bine. Lăsați câteva minute să acționeze, apoi aspirați bine.

Nu în ultimul rând, trebuie să acordați o atenție deosebită hranei animalului. De aceea din meniul acestuia nu trebuiesă lipsească suplimente ce conțin acizi grași Omega 3 și Omega 6, pentru ca prietenul dumneavoastră să aibă o blăniță sănătoasă și mai ales lucioasă.

Vezi aici De ce să creștem și să iubim animalele!

PUBLICITATE

Felicia Iederă

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]