"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

15 + 19 =

11 − seven =

Ca și în cazul vinurilor, există ceaiuri ce se pot combina perfect cu fiecare tip de brânzeturi, fie că vorbim de produse românești, fie de specialităţi franțuzești sau italiene.

Iubitorii de ceai din țările în care consumul acestei băuturi minunate este obişnuinţă au rafinat de-a lungul timpului această asociere şi au dat naștere unor combinații speciale.

Mai ales în sezonul rece, pentru o experiență gastronomică mult mai savuroasă decât dacă le-am servi separat, vă propunem cele mai interesante moduri prin care putem asocia diferite tipuri de brânzeturi cu anumite ceaiuri

Astfel, oricare dintre noi se poate bucura acum de gustul reinventat al brânzeturilor prin asocierea cu ceaiurile potrivite, iar fecare combinație dă naștere unor gusturi inedite.

Brânza dulce

Este o specialitate de brânză ușoară, întâlnită mai ales în diete.

Este completată bine de ceaiuri bogate în tanin, mai puțin procesate, cum sunt toate sortimentele de ceai verde, cu bambus, coacăze roşii Schizandra sau ghimbir,

Brânza Brie

Gustul acestei specialități bogate, cu un conținut ridicat de grăsime este cel mai bine echilibrat de notele astringente ale unui ceai negru.

Brânza Camembert

Cea mai cunoscuţă specialitate de brânzeturi franțuzești se recomanda a fi servită cu ceai verde sau un ceai negru, cu gust intens.

Cașcavalul

Acest tip de brânzeturi se asortează cel mai bine cu un ceai negru.

Crema de brânză

Această specialitate ușoară și cremoasă merge foarte bine cu ceaiuri negre sau cu ceaiuri verzi, proaspete.

Cheddar

Este cel mai cunoscut tip de brânzeturi din Marea Britanie și se consumă cel mai bine cu ceai negru, cu gust intens.

Gorgonzola

Iubitorii acestei specialități se pot bucura de o aromă îmbunătățită dacă o asociază cu un ceai negru cu lemongrass.

Mozzarella

Este o specialitate moderat sărată şi se potriveşte cu un ceai  alb, cu gust delicat.

Telemeaua

Fiind o specialitate ce se remarcă prin gustul intens și sărat, se recomandă a fi servită cu ceaiuri dulci, florale – un ceai de fructe cu trandafiri, un ceai fructat cu gust de pere zemoase, sau un ceai de fructe de pădure.

În încheiere, vă invit să ne lăsaţi în comentarii alte asocieri de ceai şi brânzeturi pe care le găsiţi interesante.

ÎN FIECARE ŢARĂ EXISTĂ O CULTURĂ A SERVIRII CEAIULUI. IATĂ CELE MAI INTERESANTE TRADIŢII

Un articol de Mihaela Iliescu

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.