"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Trebuie să preparați un tort dar nu aveți timpul necesar pentru unul complicat? Nu este nicio problemă, tortul cu ananas este și gustos, și rapid de făcut!

loading...

Vă prezentăm o rețetă ușoară, rapidă și nu necesită coacere. Tortul de frișcă cu ananas este un desert proaspăt și extrem de delicios!

Ai nevoie de:

– două conserve de ananas,

– două pachete de biscuiți,

– o cutie de frișcă pentru prăjituri,

– 500 ml lapte,

– două cutii mici de iaurt cu ananas,

– două pliculețe de gelatină.

Să începem!

Scurge sucul de ananas de la o conservă, într-un bol mic. Scufundă apoi fiecare biscuit în sucul de ananas și pune-i într-un inel detașabil, cu diametrul de 22 cm, acoperă cu biscuiți și fundul platoului, pentru a forma baza de tort. În jurul formei detașabile pune vertical feliile de ananas.

Într-un bol, pune frișca și amestec-o la viteza medie, până devine destul de fermă.

Adaugă laptele condensat și amestecă bine cu telul, adaugă iaurtul cu ananas și amestecă din nou.

Taie bucăți medii feliile de ananas, de la o jumătate de conservă, iar o conservă păstreaz-o pentru decor. Adaugă bucățile de ananas la cremă și amestecă ușor cu spatula.

Într-un bol mic, dizolvă gelatina, în apă rece, amestecă și lasă să se umfle. Apoi, încălzește la foc mic până se topește toată gelatina.

Adaugă gelatina în cremă și amestecă bine, până se încorporează tot. Toarnă crema în formă, peste blatul de biscuiți, nivelează bine și decorează cu felii de ananas.

Dă la rece pentru 2-3 ore, iar înainte de a servi, scoate inelul detașabil.

Poftă bună!

Încearcă și un tort cu mere bun de-ți lingi degetele. Rețeta!

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.