"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Există cineva care să nu iubească tortul cu mere? Cu siguranță, nu! Dar pentru ca acesta să iasă ca la carte, trebuie să știți și care este cea mai bună și mai sigură rețetă.

loading...

Mod de preparare

Pentru obținerea acestuia aveți nevoie de următoarele ingrediente: 10 mere, 1 borcan cu dulceață, după preferințe, 200 g zahăr, 5 ouă, 5 linguri cu făină, 5 linguri cu zahăr, 5 linguri cu ulei, esență de vanilie, 1 plic praf de copt, 500 ml frișcă și fructe.

Pentru început, veți carameliza într-o cratiță 200 g zahăr. Atenție însă să nu-l ardeți prea tare, pentru că va fi prinde un gust amărui.

Înlăturați coaja merelor, apoi semințele și le umpleți cu dulceață, apoi turnați zahărul caramelizat. Introduceți la cuptor pentru un sfert de oră.

Bateți albușurile cu cinci linguri de zahăr, până se formează o spumă tare, apoi mixați-le împreună cu vanilia și uleiul.

Ulterior, turnați peste albușuri crema și amestecați foarte bine. Adăugați faina cernută bine și amestecată cu praful de copt.

Turnați compoziția peste cea din cuptor și introduceți din nou pentru 40 de minute. La final, tortul se lasă să se răcească, apoi se pune pe un platou.

Se lasă din nou câteva ore și se ornează cu frișcă și fructe.

De asemenea, se poate orna cu sos de caramel, iar gustul este într-adevăr, unul ieșit din comun.

Citește aici Cum să faci un tort de griș cu lapte. O rețetă irezistibilă!

Felicia Iederă

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.