"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Fie că vă vine sau nu să credeți, un tânăr indonezian a supraviețuit 49 de zile pe mare, într-o colibă pentru pescuit, înainte de a fi salvat.

loading...

Tânărul a fost angajat să aprindă lămpile de pe coliba plutitoare, destinate să atragă peștii, și potrivit spuselor tatălui său, lucra de la vârstă de șaisprezece ani.

Săptămânal, un membru al echipei venea pe coliba plutitoare, pentru a ridica peștele din capcane și pentru a-i aduce tânărului alimente proaspete, apă și combustibil.

Deși ambarcațiunea a fost ancorată, din cauza vânturilor puternice din luna iulie, funiile s-au rupt, iar adolescentul a ajuns cu coliba în mijlocul oceanului.

Tânărul a reușit să supravietuiască hrănindu-se cu peștii pescuiți, gătiți la focul făcut din lemnul colibei. De asemenea, a băut apă din ocean, filtrată prin haine, pentru a reduce aportul de sare.

“A plâns mult”

“Ori de câte ori vedea o navă mare, era plin de speranță, dar au trecut pe lângă el mai mult de 10 nave și niciuna nu a oprit, pentru că nu l-au văzut.” A declarat mama sa.

Mama sa a spus agenției de știri AFP cum a aflat despre dispariția fiului său.

“Șeful său i-a spus soțului meu că a dispărut”, a spus Net Kahiking. “Așa că ne-am rugat lui Dumnezeu și ne-am rugat mult. La 31 august, domnul Adilang a trimis un semnal radio de urgență, el a fost descoperit de nava panamezilor, din apele Guamului.”

În cele din urmă, o ambarcațiune sub pavilionul Panama l-a descoperit în apele din Guam, după 49 de zile de la dispariția sa.

Căpitanul navei a contactat garda de coastă din Guam, care a instruit echipajul să-l ducă în Japonia, destinația navei, potrivit unei declarații a consulatului general indonezian.

Adilang a sosit în Japonia la 6 septembrie și a plecat înapoi în Indonezia două zile mai târziu, unde s-a reunit cu familia. Se pare că este în stare bună de sănătate.

“Acum se întoarce acasă și va împlini 19 ani pe 30 septembrie – vom sărbători”, a spus mama sa.

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.