"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Rutina de seară, probabil constă în spălatul vaselor la mână sau în a le pune în mașina de spălat vase. Înainte de a le pune în mașina de spălat, probabil că le clătiți înainte, nu?
Este de la sine înțeleasă ideea că dacă micuțul tău lasă o grămadă de piure de mazăre pe farfurie sau resturi de la felurile diverse de mâncare, acestea trebuie îndepărtate înainte de a introduce farfuriile în mașina de spălat. Dar experții spun că puteți să nu mai faceți asta.

loading...

De ce spun asta?

Când vine vorba de pre-clătire, puteți să nu o mai faceți, dar asta nu înseamnă că puteți lăsa oasele de la carne în farfurie. Acest lucru se datorează faptului că tehnologia s-a îmbunătățit atât de mult încât mașinile de spălat vase pot îndepărta anumite cantități de particule de hrană și de cruste. Mașinile de spălat vase au senzori care pot recunoaște nivelul de murdărie de pe veselă, așa că se va ajusta în funcție de ceea ce preiau senzorii.

Producătorii de detergenți subliniază, de asemenea, că enzimele din produsele lor ajută la descompunerea resturilor alimentare. Un om de știință, care lucrează pentru Procter & Gamble, a explicat cum funcționează procesul:

“Apa din pre-spălare va îndepărta orice grăsime, în același mod în care ar fi îndepărtat numai cu apă prin clătirea în chiuvetă, gândiți-vă la alimente precum ketchup-ul. Mașina de spălat va recunoaște apoi că există și alte alimente pe farfurie și va desfășura un ciclu mai intens de curățare.”

Se remarcă faptul că majoritatea mașinilor de spălat, vândute în ultimii cinci ani, sunt capabile să dizolve resturile alimentare. Cu toate acestea, este recomandat să vă curățați periodic mașina de spălat vase pentru a o menține în stare bună.

Citește ce să nu pui în mașina de spălat vase.

Sugestie: oțetul și bicarbonatul de sodiu sunt prietenii tăi.

Acum, că știm că săritul peste pre-clătirea este o opțiune inteligentă, putem economisi chiar și câteva minute, pe care să le folosim pentru noi.

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.