"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Femeile întâmpină cu adevărat greutăți, atunci când vine vorba de fiziologie, adică vorbim despre menstruație o dată pe lună, nașterea unui copil și, parcă nu era suficient, acum femeile par să aibă și mai multe accidente vasculare decât bărbații.

Mai întâi de toate, să vorbim despre ce este un accident vascular cerebral. Un accident vascular cerebral este în esență un atac la nivelul creierului și apare atunci când fluxul sangvin, către o zonă a creierului, este întrerupt. În timpul unui accident vascular cerebral, celulele creierului nu primesc oxigenul de care au nevoie și încep să moară, ceea ce afectează zona creierului, cum ar fi memoria și controlul muscular.

În fiecare an, aproape 800.000 de oameni au un accident vascular cerebral nou sau recurent. Simptomele par a fi diferite, unii oameni suferă de accidente minore și pot avea doar probleme temporare, cum ar fi o slăbiciune a brațului sau a piciorului. Atunci când apare un accident vascular cerebral mai grav, poate provoca daune permanente și poate duce la o paralizie pe o parte a corpului sau chiar pierderea capacității de a vorbi. Foarte înfricoșător.

Există multe simptome care pot identifica un accident vascular cerebral. Unul dintre cele mai frecvente simptome de accident vascular cerebral este reprezentat de problema de a vorbi sau de a înțelege ce se spune. Este posibil ca persoana să se comporte cu adevărat confuz sau să le spună cuvinte fără sens celor din jur, atunci când încearcă să vorbească.

Lista simptomelor accidentului vascular cerebral include paralizia sau amorțirea feței, a brațului sau a piciorului, de obicei pe o parte a corpului. Uneori, dacă se întâmplă la nivelul feței, o parte a gurii poate cădea, atunci când pacientul încearcă să zâmbească. De asemenea, s-ar putea să se confrunte cu probleme de vedere, aceasta devenind neclară. Durerile de cap sunt și ele posibile sau experimentarea neclarității cerebrale sau a amețelii.

În cele din urmă, un accident vascular cerebral poate determina și apariția disfuncțiilor la nivelul membrelor inferioare. Pacientul ar putea să-și piardă ușor echilibrul.

Simptomele diferă de obicei între bărbați și femei, ca să nu mai vorbim că accidentul vascular cerebral, ucide mai multe femei decât bărbați. De fapt, accidentul vascular cerebral este a treia cauză principală de deces la femei și a cincea cauză principală de deces la bărbați. Aproximativ 55.000 de accidente vasculare cerebrale au loc în fiecare an.

Deci, de ce femeile sunt mai afectate, decât bărbații?

În timp ce factorii de risc pentru accidentul vascular cerebral sunt similari, indiferent de tensiunea arterială, experții în domeniu, ridică problema mai multor factori de risc pentru femei.

Femeile sunt mai expuse riscului de dureri de cap și migrene decât bărbații, iar migrenele pot duce la apariția unui accident vascular cerebral.

Femeile trec prin schimbări hormonale, prin sarcină, menopauză și multe altele. Acest lucru poate provoca formarea cheagurilor de sânge în corp, care pot ajunge cu ușurință la creier.

Citește care sunt cele 12 simptome ale accidentelor vasculare.

Femeile ar putea să experimenteze un tip mai subtil de accident vascular cerebral, fie că este vorba despre simpla experiență de slăbiciune sau amorțeală pe o parte a brațului. Uneori s-ar putea să aibă senzația că se clatină, accidentul ar putea fi atât de subtil, încât să nu realizeze că se întâmplă, dar experții spun că este important să ne cunoaștem corpul și să mergem la medic dacă observăm ceva neobișnuit.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.