"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Credeți că de vină pentru nefericirea voastră este de vină doar viața? Nu cumva greșiți? Și asta pentru că de cele mai multe ori la o viață care nu e așa cum v-o doriți contribuiți chiar voi, cu obiceiuri, gânduri și mai ales comportament.

loading...

Iată care sunt lucrurile care trebuie să vă pună pe gânduri. Și asta pentru că nu vă veți considera niciodată suficient de bun în ceea ce faceți.

Căutați perfecțiunea

Vă plângeți că nimic nu vă iese așa cum vă doriți, dar vreți ca totul să fie perfect? Cu siguranță, nu veți avea ce vă doriți. Ce trebuie să faceți ca să scăpați de această obsesie? În primul rând să vă mulțumiți cu ce aveți și cu ce ați realizat.

Sigur că nu trebuie să vă opriți și să începeți mereu proiecte noi, dar va trebui ca de acum încolo să vă stabiliți un termen limită și astfel veți înlătura tendința de a retușa lucrurile mult prea mult. Încetați cu perfecționismul pentru că altfel veți cădea într-o  mare capcană din care nu veți mai putea ieși.

Ca să nu mai spunem că această dorință imensă de perfecționare vă poate distruge nu doar relația cu colegii, ci puteți rămâne și fără familie. Și asta pentru că așteptările voastre nu au, de fapt, nici o legătură cu realitatea. Iar perfecționismul este egal cu negativismul.

Încetați să vă comparați cu alții și nu vă mai blocați în trecut sau în viitor, ci începeți să învățați să trăiți în prezent. Nu contează ce mașină, casă, serviciu, haine sau popularitate are vecinul. Odată ce veți înceta să mai gândi așa, vă veți recâștiga respectul de sine. Și veți vedea cât de frumoasă poată fi viața.

Citește aici cele 12 obiceiuri ale oamenilor nefericiţi (şi moduri de a le evita)

Felicia Iederă

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.