"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Datorită gustului și aspectului lor, având culori vii și atrăgătoare, salatele sunt în general nelipsite în alcătuirea meniurilor.

Mai mult decât atât, salatele au rolul să stimuleze pofta de mâncare, fapt deosebit de important pentru o bună digestie.

Cruditățile care abundă în compoziția lor asigură organismului o gamă bogată de vitamine absolut necesare pentru menținerea sănătății.

În același timp trebuie menționat faptul că prepararea salatelor este simplă și rapidă, iar costul lor în general este redus.

Așa că o salată de ciuperci cu cartofi poate că vă va face cu ochiul…

Ca ingrediente se vor folosi:

– 250 g ciuperci;

– 300 g cartofi;

– 2 cepe de apă;

– 2 linguri oțet;

– 3 linguri untdelemn;

– 2 lingurițe muștar;

– 2 roșii frumoase;

– 1 salată de lăptuci;

– mărar, sare

Mod de preparare:

Ciupercile se curăță și se spală bine. Apoi se fierb 15 minute în apă clocotită cu sare și oțet. Când sunt gata se taie bucățele. Cartofii se spală, se fierb în apă clocotită, se curăță și se taie fierbinți.

Separat se face un sos din muștar subțiat cu untdelemn și puțină zeamă în care au fiert ciupercile.

Ceapa se curăță la robinet în curent de apă, evităndu-se astfel lăcrimarea ochilor, se toacă mărunt și se amestecă bine cu ciupercile și cartofii.

Se toarnă deasupra sosul de muștar, se amestecă apoi din nou întreaga compoziție, se aranjează în salatieră pe frunze de salată de lăptuci, care în prealabil au fost curățate și spălate bine în mai multe ape.

Roșiile se spală, se taie felii rotunde, se aranjează în formă de cunună în jurul salatei și se presară cu mărar spălat și tocat mărunt. Se servește imediat.

Vezi aici și Salata extraordinară de vinete, obținută prin rețeta lui Radu Anton Roman…

Un articol de Ileana Mlădinoiu

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.