"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Se estimează că 1 din 10 adulți se luptă cu depresia și încă 40 de milioane au anxietate. Aceste afecțiuni sunt destul de comune, de fapt, aproape jumătate dintre cei diagnosticați cu depresie sunt, de asemenea, diagnosticați cu anxietate.

Nu există nicio îndoială că ambele condiții de sănătate mintală sunt în proporții epidemice, dar întrebarea fără răspuns rămâne de ce?

De multe ori auziți despre depresie sau anxietate care apare în familie, ceea ce duce la presupunerea că gena poate fi de vină. O altă teorie populară este că depresia se datorează unui fel de “dezechilibru chimic” în creier. Dar adevărul este că, în majoritatea cazurilor nimeni nu știe de ce unii oameni sunt deprimați sau anxioși, în timp ce alții nu au această problemă. Cel mai probabil există mai mulți factori, printre care experiențele de viață și, în special, experiențele traumatice.

PUBLICITATE

Evenimente traumatice din viață stau la rădăcina celor mai multe cazuri de anxietate și depresie.

Un studiu recent a stabilit rolul pe care îl are riscul familial, circumstanțele sociale și evenimentele de viață asupra sănătății mintale, folosind sondaje completate de aproape 33 000 de persoane ca formă cheie de date. Ei au dezvăluit că singurul determinant, cel mai important al anxietății cronice și al depresiei, au fost evenimentele traumatizante, urmate, într-o mai mică măsură, de istoria familială a bolilor mintale, nivelul veniturilor și al educației, statutul relațiilor și alți factori sociali. Potrivit autorului principal al studiului:

„Deși știm că genetica și circumstanțele vieții unei persoane contribuie la problemele de sănătate mintală, rezultatele au arătat că evenimentele traumatizante, din viață, reprezintă principalul motiv pentru care oamenii suferă de anxietate și depresie. Cu toate acestea, modul în care o persoană se gândește și se ocupă de evenimente stresante este un indicator al nivelului stresului și anxietății pe care le simte.”

Cum nu putem schimba istoria familială a unei persoane sau experiențele sale de viață, este posibil să ajutăm o persoană să își schimbe modul în care gândește, învățând-o strategii pozitive care pot atenua și reduce nivelul de stres.

PUBLICITATE

Acest lucru este esențial, deoarece înseamnă că nu suntem fără putere împotriva depresiei și a anxietății. Mai degrabă, este posibil să putem modifica modul în care ne gândim la evenimentele traumatizante ale vieții, pentru a minimiza impactul acestora asupra sănătății mintale. Medicamentele antidepresive, desigur, nu vor face nimic pentru a ajuta în acest sens.

20% din populație poate avea o legătură genetică cu depresia

Factorul neurotrofic derivat din creier (BDNF), este un hormon cheie de creștere care promovează neuronii sănătoși ai creierului și joacă un rol vital atunci când vine vorba de memorie. Nivelurile BDNF sunt critic scăzute la persoanele cu depresie clinică, reprezentând, de fapt, o cauză principală.

Acum, cercetătorii au stabilit că o modificare cunoscută ca un polimorfism de nucleotide unic (SNP) în gena BDNF, poate contribui la riscul de anxietate, depresie și pierderea memoriei. Tot ce este nevoie este ca o “literă” din codul genetic al BDNF să fie “corectată” pentru ca modificarea să aibă loc. Modificarea SNP nu numai că diminuează BDNF în neuroni, dar generează de asemenea o proteină (numită Met66) care este diferită de cea produsă de oamenii fără aceste afecțiuni.

PUBLICITATE

Aproximativ 20% din populație, se presupune că are SNP și BDNF, care produce proteina Met66, care, la rândul său, s-a descoperit că ar induce scăderea neuronilor în hipocampus, în zonele creierului importante pentru memorie și emoții. Contracția ar putea reduce conectivitatea dintre celulele creierului.

“Poate exista o componentă ereditară a acestor boli și este logic că o variantă comună într-o genă ar putea fi implicată … La fel cum hipertensiunea contribuie la apariția riscului dezvoltării bolilor de inimă, modificarea BDNF crește riscul de depresie, tulburări de anxietate și de memorie, dar nu este singurul motiv pentru care acestea apar. ”

Cercetătorii caută în prezent să dezvolte medicamente care să vizeze Met66 sau să blocheze proteinele care se leagă de alterarea BDNF și SNP. Cu toate acestea, ar fi interesant să vedem cum ar funcționa metodele naturale care promovează expresia genetică optimă. Dovezile în creștere indică faptul că atât dieta, cât și exercițiul fizic declanșează exprimarea genelor și a factorilor de creștere care se reînoiesc și întineresc țesuturile cerebrale. Acesti factori de creștere includ BDNF, care este cunoscut ca fiind eliberat ca răspuns la stres. BDNF activează celulele stem ale creierului să se diferențieze în noi neuroni, în timp ce declanșează, de asemenea, numeroase alte substanțe chimice care promovează sănătatea neuronală.

PUBLICITATE

Ce sunt dezechilibrele chimice?

Cei mai mulți dintre voi ați auzit probabil că depresia se datorează în primul rând unui “dezechilibru chimic în creier”, pe care medicamentele sunt proiectate să le corecteze. Din păcate, aceasta nu este o declarație științifică. Deci, de unde a venit?

Teoria serotoninei scăzută a apărut pentru a înțelege cum acționează medicamentele asupra creierului; a fost o ipoteză prin care s-a încercat să se explice cum medicamentele ar putea regla ceva pe acolo. Cu toate acestea, această ipoteză nu a susținut investigații suplimentare. Au fost făcute investigații pentru a vedea dacă persoanele deprimate aveau efectiv niveluri scăzute de serotonină, iar în anul 1983, Institutul Național de Sănătate Mintală (NIMH) a concluzionat:

„Nu exista nici o dovada că există ceva în sistemul serotoninergic al pacienților deprimați.”

Teoria serotoninei nu este pur și simplu o declarație științifică. Este o teorie deranjantă, o ipoteză care s-a dovedit incorectă. Faptul că această eroare continuă să înflorească are, probabil, ca motiv să dăuneze sănătății a milioane de oameni mai mult decât să ajute, deoarece dacă luați un medicament antidepresiv SSRI care blochează recaptarea normală a serotoninei, ajungeți la problema fiziologică pe care este concepută medicamentul pentru a trata nivelul scăzut de serotonină care, ironic, este ipoteza statului de a aduce depresia în prim plan.

PUBLICITATE

Cum să vă reprogramați gândurile cu privire la evenimentele traumatice

Revenind la studiul inițial, care a descoperit că evenimentele traumatice de viață reprezintă principalul factor determinant în depresie și anxietate, să discutăm cum puteți depăși un astfel de obstacol emoțional. Tehnicile de libertate emoțională (EFT) reprezintă o formă de acupresiune psihologică bazată pe aceleași meridiane energetice utilizate în acupunctura tradițională, pentru tratarea bolilor fizice și emoționale, de peste 5.000 de ani, dar fără invazivitatea acelor.

În schimb, atingerea simplă cu vârfurile degetelor este utilizată pentru a transfera energia cinetică pe anumite meridiane ale capului și ale pieptului, în timp ce vă gândiți la problema specifică, fie că este vorba despre un eveniment traumatic, o dependență, durere, anxietate etc. și afirmații pozitive . Această combinație de atingere a meridianelor energetice și de exprimare a afirmațiilor pozitive duce la eliminarea “scurt-circuitului”, blocajului emoțional, de la sistemul de bioenergie al organismului, restabilind echilibrul minții și corpului, care este esențial pentru sănătatea optimă și vindecarea fizică de boli mintale.

Citește care sunt 4 semne zodiacale care se confruntă cel mai tare cu anxietatea…

PUBLICITATE

Unii oameni sunt inițial atenți la aceste principii pe care se bazează EFT, energia electromagnetică, alții sunt surprinși de metodologia EFT de atingere și afirmare.

Psihologia energetică are cel mai mare potențial de a lucra literalmente magic în acest domeniu. Studiile clinice au arătat că EFT este capabil să reducă rapid impactul emoțional al amintirilor și incidentelor care declanșează suferință emoțională. Odată ce stresul este redus sau eliminat, corpul poate deseori să se reechilibreze și să accelereze vindecarea.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.