"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Ai poftă de o prăjitură de care să se bucure toți membrii familiei? Atunci încearcă rețeta noastră. Nu este deloc dificil de preparat și îți va plăcea la nebunie!

Ai nevoie de:

– 500 gr de aluat de foietaj,

– 100 gr zahăr pudră,

– două pachete de zahăr vanilat,

–  800 ml de lapte,

– două gălbenușuri,

– două pachete de budincă,

– 250 gr de unt,

– 350 ml de frișcă lichidă.

Cum o prepari

Scoate foietajul din ambalaj și taie-l pe jumătate. Întinde una dintre jumătăți în tavă tapetată cu hârtie de copt și înțeapă cu o furculiță.

Pune la cuptorul preîncălzit, la 150 de grade, până când capătă o culoare aurie. Scoate-o din cuptor și las-o să se răcească. Fă același lucru și cu cea de-a doua jumătate.

În timp ce aluatul se răcește, prepară crema.

Pune laptele într-o oală, adaugă zahărul, zahărul vanilat și budinca și fierbe-le.

Adaugă gălbenușurile de ou și fierbe în continuare. Când este gata, îndepărtează vasul de pe foc și lasă crema să se răcească. Bate untul spumă și adaugă-l în crema răcită.

Întinde crema peste aluatul copt. Bate tare frișca, până nu mai cade de pe lingură. Acoperă crema cu un strat de frișcă și cu cea de-a doua jumătate de aluat. Pune apoi prăjitura la rece.

Poftă bună!

Vezi și o prăjitură delicioasă la care nu vei mai renunța. Se numește Zăpăcita și va deveni vedeta familiei tale!

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.