"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Schisandra sau Wu Wei Zi (denumire în chineză) este una dintre principalele plante tonice chinezești. Foarte eficientă în momente de stres, redându-ne energia.

Fructele plantei tonifică rinichii și organele interne, protejează ficatul, întăresc sistemul nervos, purifică sângele.

Aceasta este una dintre principalele plante adaptogene…

În chineză, înseamnă “cinci plante aromate”, pentru că amintește de “savoarea” celor cinci energii elementare: foc, apă, metal, lemn, pământ.

PUBLICITATE

Gustul fructelor este dulce, acru, amar, sărat și iute. Principalii săi constituenți sunt:  lignani (schizandrin, deoxischizandrin, gomisin, pregomisin), vitaminele C și E.

Utilizări:

– Schisandra este tonic organic (mai ales pentru rinichi), dar în același timp sedativ, „calmează mintea și  inima”;

– Tratează diverse tulburări psihice (utilizate în mod tradițional împotriva nevrozelor),  recomandat pentru a îmbunătăți puterea de concentrare, pierderile de memorie și acesele de iritabilitate;

PUBLICITATE

– Sub formă de vin medicinal este eficientă în caz de infecții respiratorii, erupții cutanate (urticarie, eczeme);

– De asemenea, această planta exotică este folosită pentru multe alte afecțiuni, cum ar fi diareea și dizenteria, tulburările de vedere și de auz.

Citește aici despre o altă plantă magică, cu beneficii inedite!

PUBLICITATE

Un articol de Ileana Mlădinoiu

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]