"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

De ce există oameni care plâng mai des și mai tare decât alții? Se pare că o explicație este aceea că plânsul reprezintă lacrimile ce curg din ochi, în urma unei sensibilizări emoționale puternice.

Plânsul poate surveni atât din cauza tristeții, cât și datorită bucuriei sau furiei. Unele persoane văd plânsul ca pe un semn al slăbiciunii, însă noi credem că un om curajos nu se teme niciodată să își exprime sentimentele.

Știai că plânsul este benefic sănătății? Uite ce spun psihologii despre oamenii care plâng des și cu orice ocazie:

Plânsul arată că acea persoană este un om bun la suflet și un prieten devotat De multe ori ne apropiem rapid de aceste persoane, întrucât le considerăm empate și înțelegătoare.

Plânsul arată că nu îți este frică de propriile sentimente

Problemele în familie, stresul, furia, ura, tristețea, dezechilibrul hormonal, anumite boli sau chiar un film sau un cântec emoționant te pot sensibiliza, făcându-te să plângi, iar dacă  nu eviți să o faci demonstrează că nu îți este teamă de sentimentele tale.

Te ajută să îți gestionezi stresul

Dacă îți permiți să plângi, atunci când te simți foarte încărcat află că te vei elibera de stres și alte sentimente negative.

Plânsul demonstrează că persoana în cauză este puternică

Dacă simți să plângi și nu o faci, nu înseamnă neapărat că ești puternic, ci că vrei să te interiorizezi. Un om puternic nu se teme să plângă, chiar și în public, căci este responsabil de toate reacțiile sale.

Vezi și de ce plâng mamele…

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.