"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Considerată o adevărată delicatesă, dulceața de ardei iute a început să fie la mare căutare printre gurmanzi, pentru că dă un gust perfect fripturilor, rasolurilor, peștelui, tocăturilor sau brânzeturilor. Iată care este cea mai bună rețetă pentru a prepara acest preparat uimitor.

loading...

Mod de preparare

Pentru obținerea dulceții de ardei iute aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1 kg ardei iuţi, de toate culorile: roşii, verzi, portocalii, 0,5 kg ardei capia mici, tot iuţi, 3 linguri cu vârf de ghimbir, tocat mărunt, 1 kg zahăr cristal, 1 l oţet de 9 grade.

Spălați foarte bine ardeii, apoi lăsați-i să se zvânte. Curățați-i apoi de cotoare, semințe și îndepărtați nervurile, apoi tocați-i cu un cuțit cât puteți de mărunt și puneți într-un castron. Tocați ghimbirul și puneți-l peste ardeii tocați.

Într-o altă cratiță de cinci litri, pregătiți siropul, pe care-l obțineți folosind un kilogram de zahăr și un litru de oțet. Fierbeți în jur de jumătate de oră, apoi adăugați ardeiul tocat și ghimbirul și mestecați foarte bine.

După ce dă de câteva ori în clocot, luați de pe foc, acoperiți cratița și lăsați să stea câteva ore. Fierbeți din nou dulceața până observați că e legată. Când e gata, lăsați să se răcească bine, depozitați în borcane pe care le sigilați și le depozitați la loc întunecat și răcoros.

Vezi aici și cum să prepari un ulei din ardei iuți!

Felicia Iederă

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.