"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Gustul ciorbei de perișoare din copilărie încă îl mai simțim și astăzi. Iată o rețetă care să ne trezească amintiri și totodată să ne facă să mai dorim încă o porție.

loading...

Mod de preparare

Pentru prepararea ciorbei de perișoare avem nevoie de următoarele ingrediente: 600 g carne tocată, 3 morcovi, 2 cepe, 1 ardei, 200 g smântână, păstârnac, o rădăcină de pătrunjel, o țelină mică, o gulie mică, 6 linguri cu orez, 2 ouă, 1 roșie mare, o linguriță cu paprika dulce, verdeață, sare, piper, oțet, zeamă de lămâie sau borș.

Curățați morcovii, ardeii, pătrunjelul, păstârnacul și gulia, dar și ceapa și tăiați mărunt. Puneți legumele într-o oală de patru litri și lăsați să fiarbă.

Separat, se pun la fiert alți 500 ml apă, iar când clocotește se adaugă trei linguri cu orez și se opăresc timp de cinci minute.

Carnea tocată, orezul fiert, albușurile, a doua ceapă tocată mărunt, pătrunjelul verde tocat fin, o linguriță cu paprika dulce, sarea și piperul se amestecă foarte bine și se fac perișoarele.

Când apa și legumele încep să dea în fiert, se adaugă orezul rămas, iar ulterior se pun și perișoarele. După ce lăsați să mai fiarbă în jur de 20 de minute, adăugați roșia fără coajă și tăiată, de asemenea, în bucățele mici.

După ce mai dă în clocot, puneți verdeața, lăsați puțin la răcit și dregeți cu smântână amestecată cu gălbenușuri și două linguri cu apă rece.

Citește aici câteva Trucuri de la bucătari pentru o ciorbă ca la carte!

Felicia Iederă

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.