"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

În Banpotoc găsim un peisaj desprins parcă din aristrocratele filme italiene. Vorbim despre I Giardini di Zoe, un colț de Rai plin de verdeață, flori, drumuri curate din piatră și fântâni pline cu apă asemeni cerului.

loading...

Credeți că sunteți într-un basm? Nu, de fapt toate acestea există la câțiva kilometri de Deva, în satul Banpotoc.

Proprietarul acestei grădini se numește Giovanni Salvatelli, un italian îndrăgostit de țara noastră.

Se pare că grădinile sunt inspirate din perioada Renașcentistă și au fost construite spre a fi lăsate moștenire nepoatei lui Giovanni, pe nume Zoe. Toate aceste minunății nu ar fi putut fi posibile fără o investiție de rigoare și fără ani la rândul de muncă, mai precis 15.

Dacă ajungi aici, ești efectiv fascinat de la primii pași pe aleile concepute din piatră vulcanică.

Aceste alei sunt frumos încadrate de mii de specii de plante. Vă amintiți de grădinile din „Alice în Țara Minunilor”? Se aseamănă realmente, doar că perfecțiunea acestor grădini fascinează fiecare turist care ajunge în zonă.

Oamenii care au vizitat Grădinile lui Zoe, căci aceasta este denumirea românească, spun că au putut vedea cu ochii lor frumusețea fără nici cea mai mică doză de epatare, însă cu siguranță brodată cu mult bun simț.

Deci, dragi români, dacă vă doriți să petreceți o zi de basm, mergeți și vizitați „I Giardini di Zoe”… a, un mic secret, intrarea este liberă!

Vezi și locul unde Maica Domnului are aripi… Se găsește în România, județul Vâlcea!

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.