"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

7 − three =

20 − seventeen =

Modelul de comportament al oricărui adolescent este un produs al educației și al influenței sistemului valorilor spirituale și morale ale familiei.

Condamnarea, critica, negativismul sunt acele mecanisme distructive care creează în viața fiecărei persoane un strat puternic de experiențe negative și, ca regulă, formează un model de comportament bazat pe aroganță și critică. Și într-o mare măsură acest comportament este un produs al educației, devalorizarea și respingerea altor puncte de vedere, oportunități, idei, pe scurt, tot ceea ce nu se încadrează în lumea valorii unei familii specifice.

Cum să educați un adolescent? Iată câteva exemple:

Practica condamnării, dominantă în comunicare

Într-o familie cu un singur copil, există cu precădere o șansă mai mare ca acesta să fie blamat pentru toate lipsurile acumulate odată cu trecerea vremii, de cei doi părinți. Nu uita, copilul tău nu are nicio vină pentru faptul că unul dintre voi ați eșuat. Nu îl mai acuzați!

Amortizarea competenței profesionale

Nivelul cultural general scăzut, stereotipia și o imagine generală negativă a unui profesor sau psiholog, din cauza unor motive subiective, fie că este vorba de o nepotrivire de interese politice sau chiar o dispută pe un subiect școlar, poate produce rupturi masive în evidențierea competenței profesionale a unui adolescent.

Cea mai periculoasă este, probabil, formarea permisivității și a unor practici manipulative pronunțate, care vizează suprimarea altor copii sau chiar a profesorilor.

Acest lucru se întâmplă în diferite aspecte ale vieții unui adolescent: în relațiile cu colegii, cu adulții. Copilului, chiar dacă i se explică că “a fost o greșeală”, nu reușește să ajungă la nivelul de conștientizare și va ajunge să folosească negativitatea ca judecată generală.

Citește cum trebuie să ne educăm copiii în era tehnologiei.

Dezorientarea unui adolescent în mediul social are ca rezultat îngroșarea rândurilor de șomeri. Nu îi face asta copilului tău și nu permite să treacă prin asta!

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.