"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Mulți dintre noi cred că fericirea este un loc evaziv și inaccesibil. Cu toate acestea drumul, atât pentru fericire cât și pentru nefericire este același. În acest articol vorbim despre cauzele nefericirii și cum putem scăpa de ea.

Încă de când ne trezim, deciziile pe care le luăm, reprezintă cauza care creează efectul precedent, ceea ce face tot restul zilei noastre stresant sau nefericit. Acesta este modul în care funcționează, la o scară mai mică, totul. Totuși, pe măsură ce timpul trece, rezultatul nefericirii se accentuează și începe să creeze un model repetitiv.

Suntem amintirile noastre

95% dintre cei cu vârsta de 35 de ani prezintă un set memorat de comportamente, reacții emoționale, obiceiuri inconștiente, atitudini, credințe și percepții care funcționează ca un program.
Amintirile cuiva care repetă aceste tipare sunt create dintr-o experiență extrem de emoțională. Acest lucru declanșează același sentiment din nou și din nou. Când suntem nefericiți, de multe ori nu suntem nefericiți de situația actuală, dar reluăm un eveniment.

Dr. Joe spune: “Dacă permiteți ca reacția emoțională (numită perioadă refractară) să dureze ore sau zile, aceasta se cheama stare de spirit”. “Daca păstrați aceeași emoție săptămâni sau luni, se numește temperament . Și dacă păstrați aceeași emoție pentru ani, aceasta se numește trăsătură de personalitate. “Prin aceasta, el spune că, scurtarea perioadei refractare emoționale este locul în care începe adevărata schimbare.”

Acest lucru poate fi de multe ori simțit ca o pierdere a voinței libere, în care omul pur și simplu trăiește în afara momentului actual. Nu trebuie să ne blocăm în această stare.

Cum rupem acest ciclu

Una dintre cele mai comune metode de a înfrânge modelul de a trăi în trecut sau viitor este prin meditație. Dar contează, de asemenea, foarte mult, cum ne petrecem timpul. Dr. Joe spune: “Trebuie să treci dincolo de mintea analitică.” Dacă faci lucruri care în mod constant te fac nemulțumit, este foarte greu să devii fericit vreodată!

Putem adesea să devenim dependenți de emoții negative cum ar fi stresul, deoarece stresul eliberează hormonii, adrenalinei și noradrenalinei. Acest lucru ne poate face să credem că este mai bine să simțim ceva dureros, decât nimic.

Schimbările spre fericire

Dacă întrebați oamenii de ce au succes și sunt fericiți, ei vor spune că se datorează unei rutine. Dacă întrebați pe cineva care este fericit, dar a fost anterior nefericit și deprimat, el vă va spune că schimbarea a venit dintr-o decizie de a-și schimba obiceiurile.

Corpul nu poate face diferența dintre emoție și realitate, așa că atunci când încerci să faci schimbarea, devine foarte inconfortabil. Acest lucru va duce la o dorință puternică de a reveni la modele vechi. Dar, din cauza acestei incapacități de a separa emoția de realitate, puteți prezice viitorul prin crearea acestuia. Acest lucru se poate face dacă vizualizați pur și simplu în fiecare zi lucrurile bune, în loc să aștepți ca fericirea să se întâmple prin circumstanțe. Creați fericirea prin voința voastră.

Acesta este momentul în care puteți începe să provocați efectul și să vă creați realitatea!

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.