"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Fericiți cei a căror inimă cunoaște pasiunea prieteniei. Numai ea știe să ne facă singurătatea mai puțin ucigătoare și viață suportabilă, a spus atât de frumos Panait Istrati. Sigur că e minunat să ai prieteni, dar ce faci când constați, la un moment dat, că aceștia nu sunt pe aceeași lungime de undă cu tine?

Specialiștii spun că prietenii puțini, dar adevărați, sunt cei care contează cu adevărat în viață. Dar de acest lucru au parte doar oamenii inteligenți.

Eliminați relațiile prefăcute

Fiecare om este liber să facă ceeea ce vrea, iar de multe acest lucru nu le convine uneori prietenilor. Este momentul în care trebuie să vă întrebați: sunt aceștia oamenii de care am nevoie în viață?

Sunt și situații în care realizezi că prietenia ta veche, în care ai crezut enorm, este de fapt una toxică, așa că te refugiezi în casa ta. Uneori, spun specialiștii, acest lucru îți este de mare ajutor pentru a te repune pe picioare.

Totodată, nu trebuie să aveți lângă dumneavoastră oameni care vă caută doar pentru că au nevoie să se folosească de relațiile dumneavoastră. Aceștia nu vă vor fi niciodată prieteni! Nu uitați că viața e mult mai importantă ca lingușeala și trădarea.

Tot oamenii de știință susțin că trebuie să vă protejați de emoțiile negative din jurul dumneavoastră și să nu vă bazați niciodată pe alții. Cine vă prețuiește, va face parte din viața dumneavoastră.

Vezi aici De ce prieteniile false sunt toxice și îți pot face rău!

Felicia Iederă

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.