"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

two × one =

five × three =

Odată cu venirea toamnei, apar și alergiile sezoniere, momentul când sistemul nostru imunitar face tot ce-i stă în putință să lupte cu o substanță la care este sensibil prin eliberarea de histamină. Iată care sunt motivele pentru care alergiile se agravează mai ales toamna.

O cantitate mai mare de polen

Potrivit specialiștii, odată cu venirea toamnei, când perioadele de căldură alternează cu ploile, se înmulțește ambrozia și volbura, iar de aici apare o cantitate mult mai mare de polen, care afectează persoanele care suferă de alergii, iar de aici până la rinita alergică sau febra fânului nu mai e decât un pas.

Pentru a preîntâmpina simptomele neplăcute ale rinitei alergice, se recomandă folosire spray-urilor nazale anti-inflamatoare. Tot toamna este momentul în care pământul umed devine teren de reproducere pentru mucegai. Când ajungem să respirăm acest mucegai, putem avea mari dificultăți de respirație sau alte simptome neplăcute. Dar mucegai putem avea și în propria locuință, datorită cantității crescute de umiditate din atmosferă. Soluția? Folosiți un dezumificator și curățați filtrele sistemului de ventilație.

Stați cât mai mult timp în aer liber

Oamenii de știință ne sfătuiesc să nu stăm în casă în zilele de toamnă, chiar dacă sunt ploioase și să facem plimbări lungi. De preferat pentru cei alergici este să iasă din casă după prânz, deoarece în orele dimineții cantitatea de polen este mai mare.

În plus, când ajungeți acasă, toate hainele cu care ați fost îmbrăcați trebuie să le puneți la spălat, iar dumneavoastră să intrați direct la duș. Nu în ultimul rând, dacă vă sunt administrate medicamente antialergice, e bine să le luați. Odată ce veți ține cont de aceste reguli, sistemul dumneavoastră imunitar va fi pregătit să se lupte cu alergiile.

Citește aici de ce Alergiile ne arată că suntem agresivi

Felicia Iederă

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.