"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Toamna este anotimpul ideal pentru a face curățenia generală a caselor, curților, grădinilor etc., cu scopul de a ne pregăti pentru sezonul rece

loading...

Cum vom proceda. Vom face următoarele lucruri:

Curățenie în bucătărie

În timp ce activitățile de vară și-au lăsat amprenta în bucătăria noastră, a sosit timpul să curățăm cuptorul, dulapurile, să dezghețăm frigiderul și congelatorul. Vasele sparte sau deteriorate își vor găsi locul direct în tomberon, pentru a ne bucura de mai mult spațiu de depozitare.

Asigurarea luminozității

Ca să combatem depresia de iarnă și să profităm de puțina lumină naturală a zilelor de iarnă, nimic nu este mai bun decât să curățăm ferestrele, să eliminăm mucegaiul cu ajutorul unui amestec din apă și ulei esențial din arbore de ceai și al unui burete. Această regulă se aplică în egală măsură și ferestrelor de acoperiș.

Vănătoarea insectelor

Înainte de a se relua programul de căldură, este necesar să dăm cu aspiratorul în întreaga casă, chiar și sub mobilier. Pentru că ferestrele închise și căldura interioară formează un cuib confortabil pentru proliferarea microbilor nocivi și a acarienilor.  Depinde de noi cum scăpăm de tot felul de insecte înainte de apariția problemelor.

Grijă pentru hainele estivale

Moliilor le plac  hainele umede și transpirate, deci este important să spălăm și să  uscăm ținutele de vară înainte de a le elimina, înainte de a le aranja  în cutii/folii din plastic, fără să uităm să adăugăm pliculețe de lavandă sau cedru, după care să le închidem.

Importanța creării unei atmosfere plăcute, calde, relaxante

Să transformăm interiorul casei noastre într-un loc primitor unde e bine sa ne relaxăm. Lumânările parfumate, păturile, accesoriile de lână sau șemineul, iluminatul scăzut aduc o atmosferă caldă și relaxată. Și pentru a elimina cu adevărat mirosurile neplăcute, nimic nu egalează o atingere de odorizant proaspăt, blând.

Reîmprospătarea mobilierului din țesături

Sezonul de vară înseamnă plecări din casă și întoarcerea în același loc. Cu aceste ocazii, se aduc transpirație, creme de protecție solară, înghețată, toate strecurate printre tapițeriile noastre. Prin urmare, acestea vor avea nevoie de o curățare uscată, în timp ce husele vor fi spălate la mașină, pentru reîmprospătare. În ceea ce privește saltelele, merită să fie expuse la aer și ele. La fel vom proceda cu pernele, păturile.

Citește aici Secretele curățeniei preluate din industria hotelieră! Trebuie cu adevărat să le afli!

Un articol de Ileana Mlădinoiu

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.