"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

two × four =

three × 5 =

Viața constă în urcușuri și coborâșuri, iar noi nu știm întotdeauna cum să percepem în mod corect ceea ce se întâmplă. Frica și ignoranța sunt cei mai puternici dușmani ai societății moderne. Dar, dacă muncim din greu pentru a deveni mai puternici emoțional (și mental, de asemenea), acesta va fi cel mai bun ajutor pentru a depăși bolile vieții (care sunt cunoscute că apar destul de brusc, fără niciun avertisment).

loading...

Află acum trucurile pentru a-ți gestiona gândurile și emoțiile.

De ce ar trebui să încerci să devii mai puternic din punct de vedere emoțional?

Schimbarea percepției și a anumitor obiceiuri poate ajuta la dezvoltarea rezistenței emoționale: abilitatea de a depăși orice eveniment advers din viață și de a avansa, indiferent de ce se întâmplă.

Acest lucru te va face cu adevărat mai emoțional și mai insistent în a-ți urma visurile și dorințele… vei vedea în cele din urmă că paharul este “jumătate plin”, și nu gol, așa cum îl vezi tu.

La urma urmei, toată lumea are probleme, sunt inevitabile, dar depinde de modul în care reacționăm, căci acesta este cel care ne diferențiază unul de celălalt.

Puterea emotională nu înseamnă că nu vei mai fi deranjat și că problemele se încheie, însa îți poți controla emoțiile și-ți poți folosi abilitățile mai eficient, așa că vei găsi o cale de ieșire din orice situație dificilă.

Sfaturi utile despre cum să devii mai activ din punct de vedere emoțional

1. Uită-te la dificultăți și ia-le ca pe noi oportunități

Indiferent de modul în care evenimentele au avut loc, te poți „ridica din cenușă“ întotdeauna ca o pasăre Phoenix… nu te concentra pe problema, ci pe noile oportunități.

2. Specifică problemele

Puterea spiritului este abilitatea de a te adapta dificultăților. După ce ai suferit durere sau stres, următorul pas este să te recuperezi și să mergi înainte.

Îmbunătățește-ți abilitățile, dezvoltă-ți planuri de acțiune și, desigur, îndeplinește-le! Uită-te la obiectivele tale pozitiv, cu optimism, nu lăsa impulsurile instantanee să te forțeze să renunți la visul tău.

3. Motivează-te

Menține-ți motivația, este principalul aspect! Concentrează-te pe acei oameni sau lucruri pentru care merită cu adevărat să lupți. Este important să știi ce îți dorești și ce poți face pentru a îmbunătăți situația.

4. Acceptă greșeli și eșecuri

Înțelege, nu putem controla totul, iar greșelile fac parte din învățarea și auto-îmbunătățirea noastră.

Sigur, știi expresia: “Cine nu-și asumă riscuri, nu bea șampanie”? Rămâne să adăugăm o singură frază, și mai faimoasă: “cel care nu face nimic nu face greșeli”.

Dacă nu ești pregătit pentru eșec, nu poți deveni mai puternic din punct de vedere emoțional. Acceptă critici constructive la adresa ta, nu permite evenimentelor neașteptate să preia controlul și amintește-ți că în tot “răul” care ți se întâmplă, poți găsi întotdeauna ceva bun, principalul aspect care trebuie văzut.

Încearcă din nou și din nou, până când ajungi la rezultatul dorit. Trebuie să îți acorzi dreptul de a face o greșeală.

5. Concentrează-te pe punctele forte

Dacă te concentrezi pe ceea ce faci foarte bine, poți deveni puternic și optimist din punct de vedere emoțional.

De exemplu, dacă ai capacitatea de a conduce, în mod eficient, poți profita de acest “cadou” atunci când în birou va fi haos, înainte de o întâlnire importantă.

Sau poate hobby-ul tău te ajută să comunici cu oamenii și îi poți ajuta într-o anumită problemă. Scopul este să devii mai bun decât ieri.

6. Ține-ți emoțiile sub control

La început poate părea dificil, dar fii răbdător și vei reuși, pentru că nimic nu este imposibil! Și nu uita că fericirea nu este un zâmbet pentru 24 de ore pe zi, ci mai degrabă reprezintă liniștea sufletească.

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.