"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Discuțiile cu câinele și botezarea mașinii reprezintă semne de inteligență. – Bine, deci purtăm conversații cu animalele de companie, nu? Cine nu-și întâmpină prietenul cu blană, de fiecare dată când se întoarce acasă de la serviciu și nu stă la o mică vorbă cu el? De asemenea, unii cred că nu este normal ca mașina voastră să poarte un nume, a și să nu mai vorbim de Patrick, planta care trăiește pe veranda din fața casei.

Știința a demonstrat că dând nume plantelor și mașinilor, dar și conversațiile cu câinele tău, reprezintă indicatorul unui nivel superior al intelectului. Suntem construiți din punct de vedere genetic pentru a ne asigura că descoperim caracteristicile unei ființe umane în animale și în tot ce nu are viață.

Termenul corect pentru această caracteristică este „antropomorfizarea”. Antropomorfizarea înseamnă „a da trăsături, care se găsesc în mod normal la om, oricărei creaturi, flori sau obiect neînsuflețit. Universitatea din Chicago a realizat recent un studiu în care a descoperit că persoanele care au această trăsătură sunt mai inteligente decât cele care nu le au.

PUBLICITATE

Oamenii văd de obicei acest obicei ca fiind absurd. Este de fapt un obicei profund instinctiv care provine din aceleași gene care ne fac mai inteligenți decât alte specii. Această trăsătură utilizează aceeași inteligență pe care o folosim pentru a diferenția trăsăturile faciale.

Dacă vom continua să lucrăm la atribuirea unor caracteristici umane obiectelor și animalelor, de fapt, ne creștem inteligența socială. Această trăsătură este dovada inteligenței incredibile pe care o deține creierul nostru și nu este un indicator al idioțeniei sau nebuniei.

Țineți cont de acest lucru și, data viitoare când doriți să aveți o conversație cu pisica, nu vă mai sfiiți de ceilalți. Sunteți inteligenți.

PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]