"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Potrivit experților, visele în care te pierzi reprezintă sentimente de vulnerabilitate, anxietate, inadecvare și sentimentul de a fi “în afara locului”.

loading...

Visele despre situațiile în care te rătăcești sunt destul de comune, însă , desigur, interpretarea lor este subiectivă, de cele mai multe ori. Cu toate acestea, majoritatea experților sunt de acord că anxietatea și îngrijorarea sunt cauzele principale care stau la baza viselor de acest tip. În plus, au de obicei ceva de a face cu situațiile noastre actuale.

Iată interpretările psihologice ale acestor vise:

• Te simți nesigur în împrejurimile noi sau în situații nefamiliare.

• A apărut o nouă situație și nu știi ce să faci.

• Ești înăbușit în situația actuală și dorești să scapi.

• Nu poți găsi o soluție la problema ta sau ai nevoie de claritate ori de răspunsuri.

• Există o decizie importantă de luat, dar nu te poți confrunta cu ea.

• Ești nepregătit pentru ceva care vine, cum ar fi un nou loc de muncă sau apariția unui copil.

• Întotdeauna ai depins de ceilalți oameni și te temi să nu îi pierzi.

• Ești într-o rutină și ți-ai pierdut scopul vieții.

Cinci tipuri de vise legate de situația în care te rătăcești și interpretările lor psihologice.

1. Ți-ai pierdut drumul în viață

Dacă visezi că te-ai pierdut, este posibil să te simți “pierdut” în adâncul sufletului tău, într-o situație actuală. Gândește-te la situațiile curente, pot fi legate de serviciu sau de domiciliul actual, etc. Îți provoacă ele anxietate sau îngrijorare? Te simți copleșit de responsabilitățile zilnice?

De exemplu, tocmai ai început un nou loc de muncă și ești îngrijorat de faptul că nu ești suficient de bun. Te-ai mutat într-un oraș nou și te simți dezorientat?

A fi pierdut în visuri ne amintește să acordăm atenție lucrurilor importante din viața noastră. Deci, ai ignorat ceva semnificativ? Sau ți-ai pierdut timpul și energia pe lucrurile mici, irelevante? Analizează per ansamblu totul și vei înțelege visul.

2. Nu găsești drumul spre casă

Acesta este un vis asemănător celui de mai devreme. Te-ai pierdut în acest vis și te-ai panicat pentru că nu poți ajunge acasă. Și mai înspăimântător este faptul că mediul în care te afli este necunoscut și înfricoșător pentru tine. Ești prea înspăimântat să ceri ajutorul.

Tot ce vrei să faci este să te întorci acasă, dar nu ai idee unde ești sau cum ai ajuns acolo. Acest vis este despre a face față unei decizii dificile în viața ta.

Poți avea două opțiuni: una este un traseu familiar, cealaltă este un pic înfricoșătoare. În mintea ta, știi că ar trebui să alegi calea înfricoșătoare. Cu toate acestea, va fi o provocare, dar trebuie să îi faci față.

Mintea subconștientă îți spune să iei o decizie. Explorează situația, faptele din jurul deciziei și alege în cunoștință de cauză. Ai primit o promovare la serviciu și trebuie să pleci departe de casă și de familie? Te gândești la o schimbare de carieră? Este timpul să îți cântărești opțiunile, dar ia o decizie!

3. Ai pierdut pe cineva

Visele despre pierderea cuiva sunt, de asemenea, extrem de înfricoșătoare. În visele acestea este posibil să te joci cu copiii tăi și să te uiți pentru o clipă în altă direcție, apoi copiii să dispară. Poate că alteori visul nu este așa de traumatizant. Poate că ți-ai pierdut un prieten, în timp ce erați la cumpărături. Este severitatea modului în care dispariția persoanei pierdute te face să simți că e importantă în viața ta.

Evident, un copil care dispare în vis, duce la apariția a tot felul de emoții: panică, anxietate extremă, vină, poate pentru că nu i-ai acordat suficientă atenție. În timp ce un prieten pe care îl pierzi din vedere, pentru o clipă, poate provoca o mică iritare sau îngrijorare.

Deci, în funcție de cât de neliniștit te-ai simțit, gândește-te, din viața reală, cine îți produce această teamă. Cât de importantă este pentru tine familia? Îi vrei înapoi în viața ta? I-ai pierdut?

Explorează motivele pentru care persoana respectivă nu mai este în viața ta. Dacă motivul era minor, ar putea exista loc de iertare și uitare.

4. Pierderea partenerului de viață

Dacă ai pierdut recent o persoană iubită, atunci este foarte natural să visezi că o pierzi. Aceasta este mintea ta care încearcă să se conformeze cu pierderea unei persoane extrem de importante pentru tine.

Dacă nu ai pierdut recent pe cineva iubit, dar persoana pe care ai pierdut-o în vis este mult iubită, este posibil ca ea să reprezinte o parte din tine, pe care ai pierdut-o.

De cele mai multe ori, pierderea unei persoane pe care o iubim, într-un vis, simbolizează partea din noi pe care am admirat-o cel mai mult și pe care simțim că am pierdut-o.

De asemenea, ar putea însemna că cineva apropiat te dezamăgește din cauza lipsei de efort depus.

5. Ai pierdut ceva important

În viața reală, avem cu toții lucruri importante, la care ținem. Un inel de la nuntă, o fotografie a unui iubit, chiar lucruri simple cum ar fi cheile sau portofelele noastre.

Cu toate acestea, în vise, aceste obiecte au un sens mai simbolic. Inelul de nuntă, reprezintă căsnicia ta, cheile casei tale reprezintă siguranța ta, acea fotografie este familia ta. Pentru a analiza un vis în care ai pierdut ceva, este important să te concentrezi asupra a ceea ce ai pierdut și a ceea ce reprezintă pentru tine acel obiect.

Ce poți învăța din aceste vise?

Primul lucru este acela de a te întreba “Care este cauza vieții tale, pentru care te simți pierdut?” Identifică zonele care îți provoacă anxietate sau stres și ești deja la jumătatea drumului, pentru a le rezolva.

Află ce mesaje îți trimit animalele în vise.

De exemplu, visele care se referă la un inel, simbolice pentru problemele în căsnicie. Cu toate acestea, poate că nu vrei să îți adresezi întrebări, pe această temă, pentru că îți este frică. La un moment dat, va trebui să iei decizia de a face față situației din căsnicia ta.

Aceste vise te sperie, cu siguranță, dar, analizând și identificând cauza lor, îți poți reexamina viața și poți rezolva orice problemă. Rezolvă-le și visele vor înceta să mai apară!

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.