"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

16 − 5 =

7 + sixteen =

Biblia ne învață că prima ființă care a primit binecuvântarea divină a fost omul, Dumnezeu binecuvântându-I pe Adam și Eva: ”Creșteți și înmulțiți-vă și umpleți pământul!”. Cât de multă nevoie avem de binecuvântare, aflați în rândurile de mai jos.

Isaac, primul care și-a binecuvântat fiul

Potrivit Vechiului Testament, binecuvântarea este atât un legământ cât și o promisiune, cea mai veche formulă din lume prin care un părinte îi transmite copilului său afecțiunea și grija pe care i-o poartă.

Cel dintâi care a primit binecuvântare pe lume a fost Iacob, care a fost chemat de tatăl său, Isaac pe patul de moarte. De atunci, există tradiția ca părinții să-și binecuvânteze copiii.

Aceasta trebuie să înceapă chiar de la naștere, când atât părinții cât și bunicii și nașii îi urează micuțului să aibă parte de tot ce e mai bun în viață. Ulterior, părinții îi binecuvântează pe copii ori de câte ori aceștia au nevoie de încurajare și susținere din partea lor, dându-le astfel încredere.

Tot de binecuvântarea părinților au parte copiii atunci când se căsătoresc, sau când pleacă la studii. În ceea ce privește binecuvântarea preoților, aceasta a fost preluată de la Iisus, care i-a binecuvântat pe apostolic ridicând mâinile și privirea spre cer.

De atunci, s-a păstrat obiceiul ca sfinții părinți să binecuvânteze mulțimea de credincioși, la sfârșitul slujbei rostind ”Pace vouă!”, ”Dumnezeu fie cu voi!”, ”Domnul să vă binecuvânteze!”, prin ridicarea mâinilor fiind trimise asupra acestora pacea și harul Domnului.

Citiți aici Rugăciunea către Domnul Iisus Hristos ce trebuie rostită de mame, pentru binecuvântarea copiilor!

Felicia Iederă

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.