"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

two × two =

5 × two =

Din bătrâni se spune că fiecare aniversare a iubirii stă la baza unei căsnicii fericite. Drept urmare, la 25 de ani de mariaj, când sărbătoriți nunta de argint, aveți grijă nu doar să faceți o petrece cu nași, lăutari și verighete, ci țineți cont și de ce spune tradiția. Astfel, veți avea parte de o căsnicie fericită în continuare.

O nuntă ca în povești

Tradiția spune ca odată ce v-ați hotărât să sărbătoriți cei 25 de ani petrecuți împreună, să o faceți așa cum trebuie. Adică, în primul rând cu reînnoirea jurămintelor în fața uui preot. Iar acest lucru, se pare că își are rădăcinile în vechiul Imperiu Roman, dar s-a făcut și mai cunoscut în perioada medievală, când bărbații cu dare de mână le ofereau consoartelor o cunună fină de argint, ca semn al dragostei ce le-o poartă. De aceea, se recomandă să reconstituiți nunta pe care ați avut-o, folosind aceleași tradiții, îmbrăcându-vă cu haine speciale, având nași și petrecând frumos.

Un singur lucru nu va fi ca acu 25 de ani: verighetele nu vor fi din aur, ci din argint. Chiar dacă nu este o cununie religioasă, momentul când mergeți în fața preotului este mulțumirea pe care o aduceți lui Dumnezeu pentru trăinicia dragostei. Același lucru se face și când soții sărbătoresc 50 de ani și respectiv 75 de ani de la căsătorie. Potrivit superstițiilor, pentru ca mariajul să continue liniștit, este important să faceți un act de caritate, donând o sumă de bani celor nevoiași.

Un articol de Felicia Iederă

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.