"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Ești femeie, în regulă, dar ești convinsă de faptul că îți cunoști 100% organismul? Oamenii de știință au făcut unele descoperiri care te vor lăsa cu gura căscată. Iată despre ce este vorba!

1. La 30% dintre femei, în timpul sarcinii, le vine poftă să consume unele lucruri absolut necomestibile.

2. Afecțiunea femeii pentru un bărbat este mai puternică decât cea a unui bărbat pentru o femeie. Acest lucru este cauzat de un nivel ridicat de oxitocină.

3. Femeile disting sunetele de înaltă frecvență mai bine decât bărbații.

4. Femeile percep gustul de dulce mai bine decât bărbații.

5. Femeile clipesc de două ori mai des decât bărbații.

6. Femeile plâng în medie de 30-64 de ori pe an, bărbații – de 6-17 ori.

7. Femeile disting nuanțele mai bine decât bărbații, pentru că abilitatea de distingere a culorilor este direct legată de cromozomul X.

8. Pentru a vorbi, femeile folosesc două centre ale creierului, astfel încât pot pronunța cu ușurință până la 8.000 de cuvinte pe zi, pot utiliza până la 3000 de sunete și până la 10.000 de semnale non-verbale. La bărbați, aceste cifre sunt înjumătățite.

9. Cu fiecare kilogram în plus, greutatea sânului se mărește cu 20 de grame (și invers).

10. Când o femeie este strigată, ea își întoarce capul, în timp ce un bărbat se întoarce de obicei cu tot corpul. Aceast lucru se datorează faptului că femeile au gâtul mai flexibil.

11. Concentrația crescută a progesteronului, cortizolului și estradiolului, în special în timpul ovulației, le crește femeilor starea de anxietate și sentimentul de pericol. Prin urmare, femeile simt intuitiv pericolul mai bine decat bărbații.

12. Femeile au bătăile inimii mai dese decât bărbații.

13. La 80% dintre femei, un sân (de obicei stângul) este mai mare decât celălalt.

14. Femeile au dezvoltată mai bine vederea periferică, bărbații au dezvoltată vederea de tip tunel.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.