"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

În viața noastră nu există numai muncă. Hobby-urile reprezintă o modalitate excelentă de a preveni afecțiunile psihice și emoționale și de a aduce o nouă scânteie în viața de zi cu zi. În loc să priviți la televizor, alegeți activitate care vă va ajuta să deveniți mai inteligenți.

Iată care sunt cele 5 activități care vă pot „perfecționa” creierul:

1. Exercițiile fizice

Sportul este util, nu numai pentru corpul vostru, ci și pentru creier. Exercițiul îmbunătățește calitatea somnului, conferă o stare constantă de energie și adaugă câțiva ani la longevitate.
Studiile au arătat că sportul crește nivelul de atenție și reduce hiperactivitatea, îmbunătățind performanța cognitivă.

PUBLICITATE

Dacă vrei ceva relaxant, încearcă yoga.

2. Meditația

Numeroase studii demonstrează că meditația are un număr infinit de beneficii pentru sănătate: îmbunătățește atenția și ajută la concentrarea, reducând în același timp durerile fizice. Meditația îmbunătățește procesele gândirii și ajută la restabilirea controlului emoțional.

La început, te poți simți inconfortabil stând, fără a face nimic, dar în cele din urmă vei învăța să te bucuri de ocazia de a te detașa de haosul vieții moderne. Învață să observi, să nu evaluezi, să îți asculți pur și simplu gândurile. Acest lucru te va ajuta să înțelegi că mințile noastre pot fi controlate și îndreptate spre canalul rațional.

PUBLICITATE

3. Cititul

O modalitate foarte bună de a obține o mulțime de informații. Fie că citești ficțiune, fie manuale, toate acestea te ajută să îți lărgești orizonturile.

Cititul te ajută să îți îmbunătățești vocabularul, abilitatea de vorbire și gândirea critică. Citirea regulată stimulează funcția creierului și previne bolile neurodegenerative, în special boala Alzheimer. Petrece măcar o oră citind o carte, în loc să folosești smartphone-ul sau să privești la televizor.

4. Muzica

Folosirea instrumentelor muzicale este, de asemenea, ca o pregătire pentru creier. Studiile arată că folosirea unui instrument muzical, stimulează diferite părți ale creierului. Când copiii stăpânesc instrumentele muzicale, își îmbunătățesc abilitățile de lectură și de matematică. Ascultarea și redarea muzicii îmbunătățește capacitatea memoriei, redă abilitățile de a lucra într-o echipă și, în general, sporește abilitățile intelectuale.

PUBLICITATE

5. Scrierea și compoziția

Exprimarea gândurilor în scris te ajută să îți exprimi gânduri și sentimente, care ocupă un loc valoros în mintea ta.

De asemenea, obiceiul de a scrie contribuie la o gândire mai clară și dezvoltă abilitatea de a analiza, îmbunătățește aptitudinile sociale. Dacă vrei, cu adevărat, să îți raționalizezi gândurile, atunci începi să le împărtășești cu lumea înconjurătoare.

Nu fi ca toți ceilalți. Lasă în urmă zona de confort, de pe canapeaua preferată, și provoacă-te. Fă ceva ce te va ajuta!

PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]