"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Am crescut cu aceste alimente și nu îmi este rușine să o recunosc. Doamne, ce gust aveau. Dacă închid ochii și mă concentrez încă le mai simt gustul asortat cu mii de amintiri…

loading...

Cine nu-și amintește mâncarea din copilărie?

Să ne amintim împreună tot ceea ce este atât de scump pentru inima și memoriile nostru. La urma urmei, emoțiile pozitive și amintirile ne fac viața mai bună!

Începem cu gemul între biscuiți

Da, da, spune-mi că nu ți-ai făcut și tu sandwich din doi biscuiți, între care puneai unt și gem, cel de prune era perfect! Câte amintiri îmi trezește gustul acela…

Lapte cu căpșune

Nu aveam noi acces la cereale, dar le improvizam și erau realmente sănătoase. Micul dejun ideal era compus dintr-un castron cu lapte și o mână de căpșune.

Piftia

Câți copii mai mănâncă de sărbători pifti? Eu una, așa simțeam că a venit iarna și că este Crăciun…

Vafele

Nu aveam prea multe sortimente de înghețată, dar vafa parcă avea alt gust. Vanilie sau ciocolată, nu conta, ne bucuram de savoarea ei în zilele lungi de vară. Să nu uit și de înghețata Polar…

Guma Turbo

Nu rezista ea prea mult, dar făcea baloane. O mestecai vreo 3 minute, după care rămânea cauciucată, însă abțibildurile cu mașini aveau loc de cinste pe noptiera din cameră.

Pâine înmuiată cu apă și zahăr

Nu știu dacă voi ați mâncat, însă mie mi s-a întâmplat des. Ne dădea mamaia ori de câte ori nu avea să ne dea ceva dulce.

Griș cu lapte

Citește cum să prepari griș cu lapte.

Și dacă mai puneai o linguriță de dulceață peste era tot ce îți doreai odată cu venirea toamnei.

Care sunt mâncărurile de care tu îți amintești și îți trezesc amintiri? Împărtășește-le cu noi.

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.